Už surogatinę motinystę Italijoje grės įkalinimas ir 1 mln. eurų bauda

Italijoje priimtas įstatymas, draudžiantis poroms dalyvauti vadinamajame surogatinės motinystės turizme, kraštutinių dešiniųjų pažiūrų ministrei pirmininkei Giorgia Meloni apibūdinus šią praktiką kaip „nežmonišką“.

Giorgia Meloni | Nuotraukos šaltinis: instagram.com/giorgiameloni


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Balandžio mėnesį populistinės partijos „Italijos broliai“ lyderė G. Meloni išreiškė palaikymą įstatymo projektui, kuris numato, kad surogatinė motinystė taps „visuotiniu nusikaltimu“.

Trečiadienį, spalio 16 d., Senato aukštuosiuose rūmuose, 84 deputatams balsavus už ir 58 – prieš, patvirtintas įstatymas, draudžiantis poroms išvykti į užsienį surogatinės motinystės tikslais. Projektui taip pat jau pritarė ir parlamento žemieji rūmai.

Nuteistiesiems už šio įstatymo pažeidimą grės iki dvejų metų kalėjimo ir 1 mln. eurų bauda.

Įstatymu įtvirtinamas Italijoje jau galiojantis surogatinės motinystės draudimas.

Viename mitingų LGBTQ+ teisių aktyvistas Franco Grillini „Reuters“ kalbėjo, kad tai yra „siaubingas įstatymas“.

„Kai kas nors susilaukia kūdikio, jiems turėtų būti įteiktas medalis. Vietoje to, jie bus pasodinti į kalėjimą už tai, kad nesusilaukė vaikų tradiciniu būdu. Tai yra siaubingas įstatymas. Nė viena pasaulio šalis neturi tokio dalyko“, – sakė jis.

Projektą parengę ir jį palaikantys parlamentarai anksčiau paneigė, kad draudimas išskirtinai nukreiptas prieš LGBTQ+ bendruomenę.

„Dauguma žmonių, kurie naudojasi surogatine motinyste, yra heteroseksualūs“, – sakė parlamentarė Carolina Varchi, kuri pridūrė, kad įstatymas „apsaugos moterų orumą“, rašo BBC .

„The Guardian“ praneša, kad organizacijos „Rainbow Families“ prezidentė Alessia Crocini teigia, jog 90 proc. italų porų, pasirinkusių surogatinę motinystę, buvo heteroseksualios ir dažniausiai galėjo tai padaryti slapta, o tai reiškia, kad naujasis draudimas de facto paveiks tik tos pačios lyties poras, kurios negalės to nuslėpti.

Surogatinė motinystė taip pat draudžiama Ispanijoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje.
Naujesnė Senesni