Už „satanizmą“ ir „tos pačios lyties asmenų santykių“ skatinimą Rusijoje suimtas vyras

Rusijoje šią savaitę, pirmadienį, suimtas medikas, apkaltintas „satanizmu“ ir „tos pačios lyties santykių skatinimu“, praneša žiniasklaida.

Asociatyvi Roman Ska/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip rašo themoscowtimes.com, Maskvai suintensyvinus teisinį susidorojimą su LGBTQ+ bendruomene ir ginant tai, ką ji įvardija „tradicinėmis šeimos vertybėmis“, šalyje priimti itin griežti įstatymai, nukreipti prieš neheteroseksualią orientaciją turinčius asmenis.

Šią savaitę pranešta, kad šalies saugumo tarnyba FSB paskelbė sulaikiusi medicinos įstaigos centrinėje Uljanovsko srityje vadovą, apkaltintą „velnio garbinimu“.

„Atliekant operatyvinį tyrimą buvo nustatyta, kad šis asmuo, būdamas satanizmo šalininkas, propagavo tos pačios lyties asmenų santykių idėją tarp pavaldžių darbuotojų kaip būdą atgręžti juos į velnio garbinimą“, – nurodė FSB.

Tarnybos pranešime teigiama, kad vyras „klaidino piliečius teigdamas, kad norint įgyti finansinę gerovę ir siekti karjeros, būtina pereiti į kultą“.

Anot žiniasklaidos pranešimų, vyrui iškelta baudžiamoji byla dėl vertimo užsiimti seksualiniais veiksmais ir skatinimo dalyvauti ekstremistinės organizacijos veikloje.

FSB paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip asmuo suimamas savo bute ir jį išsiveda kamufliažinėmis uniformomis vilkintys kaukėti vyriškiai.

Rusija praėjusių metų lapkritį uždraudė vadinamąjį „tarptautinį LGBTQ+ judėjimą“.
Naujesnė Senesni