Sakartvelo parlamento pirmininkas pasirašė įstatymą, varžantį LGBTQ+ teises

Sakartvelo prezidentei Salomėjai Zourabičvili vetavus įstatymą, nukreiptą prieš LGBTQ+ bendruomenės teises, ketvirtadienį jį pasirašė parlamento pirmininkas Šalva Papuašvilis.

Asociatyvi Karolinos Kaboompics/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Š. Papuašvilis socialiniuose tinkluose išplatintame pareiškime dėstė, kad teisės aktas „neatspindi šio meto laikinų, kintančių idėjų ir ideologijų, bet yra paremtas sveiku protu, istorine patirtimi ir šimtmečių senumo krikščioniškomis Sakartvelo ir Europos vertybėmis“, rašo „ABC News“.

„Šis įstatymas gina visų piliečių teises, įskaitant teisę į žodžio laisvę, garantuoja, kad nebus pažeidžiamos kitų piliečių teisės, o tai yra tikros demokratijos esmė ir idėja“, – teigė Š. Papuašvilis.

Trečiadienį Sakartvelo prezidentė Salomėja Zourabičvili atsisakė pasirašyti homofobišką įstatymo projektą ir grąžino jį parlamentui.

Įstatyme numatytas draudimas tos pačios lyties poroms susituokti, įsivaikinti, uždrausta skleisti pozityvų turinį apie LGBTQ+ bendruomenę žiniasklaidoje. Taip pat šalyje įvedamas draudimas oficialiai pasikeisti lytį dokumentuose, užtikrinti sveikatos priežiūrą translyčiams asmenims.

Šį įstatymą, pateiktą valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ ir rugsėjo mėnesį priimtą šalies parlamento, kritikuoja žmogaus teisių aktyvistai. Jų teigimu, projektu siekiama mobilizuoti konservatyvius rinkėjus prieš netrukus vyksiančius rinkimus.

Pateikdama tokį teisės aktą, „Sakartvelo svajonė“ pakėlė homofobiją į politinį ir institucinį lygį, teigia LGBTQ+ teisių organizacijos „Tbilisi Pride“ atstovė Ana Tavadze.

„Partijos „Sakartvelo svajonė“ tikslas – išgalvoti problemą prieš rinkimus, kad rinkėjai atitrauktų savo dėmesį nuo nesprendžiamų nedarbo, švietimo sistemos, sveikatos priežiūros problemų“, – naujienų agentūrai AP teigė A. Tavadze.
Naujesnė Senesni