Prieš Seimo rinkimus LGBTQ+ organizacijos rengia debatus su partijų lyderiais

Šį šeštadienį, spalio 5 d., 20:00 val. platus spektras LGBTQ+ organizacijų ir šios bendruomenės narių susitiks su partijų atstovais diskutuoti LGBTQ+ lygiateisiškumo užtikrinimo tema. Į renginį kviečiamos partijos, kurias pasiūlė iniciatyvinė grupė „LGBT+ balsas“.

„Soho“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Šie rinkimai, kaip niekada iki šiol, yra kupini neapykantos ir diskriminacijos LGBTQ+ žmonių atžvilgiu. Matome poreikį konsoliduoti mūsų bendruomenės ir ją palaikančių žmonių balsus. Kartu šiuo renginiu norime leisti partijų atstovams tiesiogiai išgirsti su kokiais iššūkiais susiduriame ir paraginti juos veikti“, – sako renginio organizatorius Artur Tyškevič.

Debatuose dalyvauja Aušrinė Armonaitė (Laisvės partija), Ieva Budraitė (Žaliųjų partija), Liutauras Gudžinskas (Lietuvos socialdemokratų partija), Tomas Tomilinas (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“), Viktorija Čmilytė-Nielsen (Liberalų sąjūdis) ir Žygimantas Pavilionis (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai).

Pasak organizatorių, šis renginys, kuris bus transliuojamas ir nuotoliniu būdu socialiniame tinkle Facebook, yra viena paskutinių progų žmonėms išgirsti ką partijos įsipareigoja atlikti žmogaus teisių užtikrinimo srityje.

„Partijos į rinkimus žengia su skirtingais pažadais. Mums svarbu suprasti ar jie nėra tušti, įvardinti pagrindinius partijų atstovus, kurie yra tvirtai įsipareigoję siekti, kad Lietuvoje nebeliktų antrarūšių žmonių“, – teigia A. Tyškevič.

Diskusija rengiama „Soho" klube, Švitrigailos g. 7, Vilnius. Debatus moderuos kino režisierius, žmogaus teisių aktyvistas Romas Zabarauskas.

Renginį inicijuoja Tolerantiško jaunimo asociacija, Nacionalinė LGBT teisių organizacija LGL, LGBTQ+ naujienų portalas GayLine.lt, LGBTQ+ teisių naujienų portalas Jarmo.net ir Universiteto LGBT+ grupė.

Renginys ir su juo susijusi informacija gali būti laikoma neatlygintinai skleidžiama politine reklama.
Naujesnė Senesni