Prie Seimo – „Genderistinis buldozeris“

Šeštadienį netoli Seimo, šalia Martyno Mažvydo bibliotekos Vilniuje vyko protesto akcija „Genderistinis buldozeris“. Susirinkę keliasdešimt LGBTQ+ teises palaikančių mitinguotojų skatino politikus atsigręžti į LGBTQ+ bendruomenės teises ir priminė prieš rinkimus dar 2020 metais dalytus pažadus. 

Mitingas | Jarmo.net nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Atskiri politikai ir partijos žadėjo remsiantys Partnerystės įstatymą, tačiau kol kas jis Seime nepriimtas. 

„Mums buvo pažadėta partnerystė, tačiau partnerystės nėra, o jos dabartinis projektas daug labiau primena pasityčiojimą“, – kalbėjo viena iš mitingo organizatorių Lėja Kalvelytė. 

Ji tikino, kad nors valdantieji deklaravo palaikantys žmogaus teises ir lygybę, tačiau reikiamų sprendimų taip ir nepriėmė. 

„Po savaitės – nauji rinkimai, partijos ir politikai iš naujo deklaruoja drąsius pažadus. Ar mes vėl svarbūs tik tol, kol padėsime varnelę biuletenyje? Ar dar 4-erius metus pažadai ir liks pažadais?“ – retoriškai klausė L. Kalvelytė. 

Anot mitingo organizatorės, yra ir tokių politikų, kurie LGBTQ+ bendruomenę paverčia priešu taip siekiant mobilizuoti konservatyvių rinkėjų balsus. 

„Kita politikų dalis išnaudoja mūsų bendruomenę priešingai – gąsdina mumis žmones. Todėl aš kviečiu pagalvoti, kiek tradicinių šeimų sugriovėte per 4-erius metus, nes aš tikrai nesugrioviau tiek, kad joms reikėtų valstybinės apsaugos. 

Tradicinės vertybės – dešiniųjų politikų mėgstamiausias lozungas ir ginti šeimas nuo įsivaizduojamų „baubų“ – svarbiausias jų darbas“, – dėstė L. Kalvelytė. 
Naujesnė Senesni