Liamo Payne’o mintys apie santuokų lygybę: „Negalime gyventi praeitimi, turime judėti į priekį“

Dainininkas Liamas Payne’as nesuprato, kodėl kai kurios šalys trunka tiek ilgai, kol jose legalizuojamos tos pačios lyties santuokos, rašo Jungtinės Karalystės LGBTQ+ portalas thepinknews.com.

Nuotraukos šaltinis: instagram.com/liampayne


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Buvusio „One Direction“ nario L. Payne’o žūtis Argentinoje sukrėtė gerbėjus visame pasaulyje. 31-erių metų vyras iškrito iš Buenos Airėse esančio viešbučio 3-ojo aukšto. Pasklidus žiniai apie jo mirtį, įžymybės ir muzikos žvaigždės išreiškė užuojautą ir dalijosi širdį veriančiomis žinutėmis. Prie viešbučio, šalia kurio rastas L. Payne‘o kūnas, suplūdo minios gerbėjų.

L. Payne‘as išgarsėjo 2010 metais kaip „X Faktoriuje“ dalyvaujančios grupės „One Direction“ narys. Ši grupė tapo viena sėkmingiausių visame pasaulyje iki 2016 m., kai jai priklausantys dainininkai nusprendė paskelbti neribotą pertrauką ir nerti į solinę karjerą.

Grupė, kuriai taip pat priklausė Harry Styles, Louisas Tomlinsonas, Niallas Horanas ir Zaynas Malikas, turėjo ir nemažai LGBTQ+ gerbėjų.

Likus metams iki grupės paskelbimo apie išsiskyrimą, L. Payne'as Jungtinės Karalystės LGBTQ+ žurnalui „Attitude“ papasakojo apie savo požiūrį į tos pačios lyties asmenų santuokas, praėjus keliems mėnesiams po to, kai jos buvo legalizuotos visose Jungtinėse Valstijose.

Atlikėjas tąkart prisiminė, kad tuo metu, kai JAV buvo priimtas Santuokų lygybės įstatymas, jis leido laiką Amerikoje su grupe ir stebėjo „daugybę puikių vakarėlių ir visur plevėsuojančias vėliavas“.

„Man keista, kad šalys vis dar atsisako priimti (Santuokų lygybės) įstatymus. Aš tiesiog nesuprantu, kodėl jos taip ilgai trunka. Gyvename laikais, kai viskas daug labiau priimtina, bet kai kurios šalys nepajuda iš vietos. Žmonės, kurie laikosi istorinės praeities, tai pavertė didesne problema nei ji turėjo būti. Negalime gyventi praeitimi, turime judėti į priekį“, – mintimis dalijosi jis.

L. Payne‘as sakė neįžvelgiantis problemų dėl žmonių seksualinės orientacijos: „Aš nekreipiu dėmesio į tai, ar žmonės yra homoseksualūs, ar nėra, man tiesiog patinka žmonės. Daugybė žmonių yra įvairūs, bet jei jie yra mano draugai ir aš su jais sutariu – tai viskas, kas išties svarbu“.

Po L. Payne‘o žūties be tėvo liko 7-erių metų sūnus, kurio atlikėjas susilaukė su savo tuomete partnere „Girls Aloud“ žvaigžde Cheryl.

Anksčiau šią savaitę dienraštis „Daily Mail“ pranešė, kad buvusi L. Payne‘o sužadėtinė, modelis Maya Henry ėmėsi teisinių veiksmų prieš buvusią „One Direction“ žvaigždę, teigdama, kad jis po skyrybų ne kartą bandė susisiekti su ja, jos draugais ir šeima.


Emocinė parama telefonu teikiama šiais kontaktais:

Emocinės paramos tarnyba

Telefono numeris

Darbo laikas

Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai

8 800 28888

I-VII
visą parą

Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai

116 111

I-VII
11:00 - 23:00

Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.

8 800 77277

I-VII
16.00 - 19.00

Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai

8 800 66366

I-VII
visą parą

Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai

116 123

I-VII
visą parą

Pagalbos vyrams linija „Nelik vienas“

Budi savanoriai konsultantai

8 604 11119

I-VII

18:00 – 21:00


Skambučius į „Jaunimo liniją“, „Vaikų liniją“, „Liniją doverija“, „Pagalbos moterims liniją“ ir „Vilties liniją“ apmoka Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš valstybės biudžeto lėšų.
Daugiau informacijos – puslapyje www.klausau.lt

Naujesnė Senesni