Laisvės partijai neperkopus 5 proc. bajero – R. Zabarausko kritika laisviečiams: „Jokio nuoseklaus kalbėjimo su tais rinkėjais, kurie nusivylė“

Valdančiojoje koalicijoje dirbanti Laisvės partija neperkopė 5 proc. barjero ir nepateko į Seimą: už laisviečius balsavo 4,5 proc. rinkėjų. LGBTQ+ lygiateisiškumo temomis dažnai pasisakantis režisierius Romas Zabarauskas pasidalino savo kritiškomis mintimis, kodėl partija prarado rinkėjų pasitikėjimą.

Aušrinė Armonaitė | Seimo kanceliarijos/Olgos Posaškovos nuotr. 


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

R. Zabarauskas akcentuoja, kad Laisvės partija neįgyvendino esminių pažadų ir nesugebėjo jų paversti išlikimo valdančiojoje koalicijoje sąlyga. Anot režisieriaus, partija užsiėmė šalutinėmis, nereikšmingomis diskusijomis vietoje to, kad nuosekliai kovotų už žmones, kurie tikėjosi esminių pokyčių LGBTQ+ teisių ir lygybės srityse.

„Laisvės partija nepavertė savo kertinių pažadų išlikimo valdančiojoje koalicijoje sąlyga. Užuot, vieną po kito kėlė tuščius ir keistus skandalus.

Jų atstovai ir gynėjai menkino kritikus ir it įsikibę kartojo: „taip veikia politika, naivuoliai!“

Nesulaukėme Laisvės partijos lyderių atsiprašymų. Jokio nuoseklaus kalbėjimo su tais rinkėjais, kurie nusivylė. Atrodo, kad ne diskriminuojami žmonės būtų didžiausios aukos, o galios pozicijoje, valdančiojoje koalicijoje dirbantys politikai“, – feisbuke rašo R. Zabarauskas.

Pasak režisieriaus, Laisvės partijos atstovai rinkimų kampanijos pabaigoje pabandė pripažinti klaidas, tačiau to nepakako, nes atsakomybė už prarastus balsus taip ir nebuvo tinkamai prisiimta.

„Užsiminimas apie nebaigtus reikalus ir klaidas radosi prieš pat rinkimus, bet aiškiai neprisiimant savo atsakomybės. Deja, akivaizdu, jog ir dabar dalis Laisvės partijos atstovų kaltins rinkėjus bei visus aplink, tik ne save.

Na, bet vis dėl to ne taip veikia politika. Laisvės partija į Seimą nepateko. Didžiųjų apylinkių sulaukėme, dabar jau žinosime ir išvadas galėsime pasidaryti“, – teigia jis.


Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, reaguodama į pralaimėjimą, pripažino, kad rinkimų naktis buvo sunki, bet kartu ir pabrėžė, jog nepaisant nesėkmių partija tęs savo veiklą.

„Dėkoju kiekvienai ir kiekvienam, atidavusiam balsą už Laisvės partiją. Visiems savanoriams, kandidatams, štabui. Vakar nebuvo lengva naktis, bet žinant, kiek tikėjimo buvo sudėta į Laisvės partijos tikslus ir kad žmonės balsavo turėdami viltį – verčia stotis ir eiti pirmyn“, – feisbuke rašo Laisvės partijos pirmininkė A. Armonaitė.

Jos skaičiavimu, tam, kad partija patektų į parlamentą, pritrūko apie 6 tūkst. balsų.

„Rinkimų rezultatai priminė, kad realiai kiekvienas balsas svarbus. Mums trūko apie 6000 balsų. Yra ir bus apie ką pagalvoti. Bet tai – po galutinių rinkimų rezultatų.

Laisvės partija YRA IR BUS – nuo mūsų atstovų savivaldoje iki nemažo judėjimo, kuris buria bendraminčius, siekiančius bendrų tikslų. Ir apie artimiausią ateitį kalbėsimės bei priimsime sprendimus kartu“, – teigia A. Armonaitė, priminusi, kad 3 Laisvės partijos atstovai varžosi antrajame ture.

Naujesnė Senesni