Žmonos vardu homoseksualius asmenis šaudyti paraginęs vyras atsidūrė teisme, o žmona uždraudė naudotis jos paskyra

Iš žmonos „Facebook“ paskyros LGBTQ+ asmenis šaudyti raginęs vyras tik policijoje suprato, kokios jo pasisakymo pasekmės, ir teigė nuoširdžiai besigailintis. Anksčiau už fizinio skausmo sukėlimą ir viešosios tvarkos pažeidimą teisto J. N. komentarą įvertino teismas.

Asociatyvi freepik.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Panevėžio apylinkės teismas šią vasarą priėmė baudžiamąjį įsakymą neapykantos kurstymo prieš homoseksualius asmenis byloje.

Bylos duomenimis, vasario 28-osios paryčiais iš mobilaus ryšio telefono socialiniame tinkle ,,Facebook“ po įrašu „Susižadėję Tadas ir Arijus svajoja apie vestuves ir vaikus, bet kol kas viešumoje bijo susikibti rankomis“ komentarų skiltyje paskelbė neapykantą kurstantį komentarą: „Pid*rastu buvo ir bus, ir deja jų visur aplink, seime, bažnyčioje, visur, šaudyti visus juos isgamas ir sektantus (kalba netaisyta, – jarmo.net)“. 

Teismo vertinimu, taip vyras viešai tyčiojosi, niekino ir kurstė diskriminuoti homoseksualus kaip žmonių grupę dėl jų seksualinės orientacijos.

Apie prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreiptą komentarą kolegoms pranešė viešąją internetinę erdvę stebintys pareigūnai.

Iš pradžių buvo manoma, kad komentarą parašė J. N. žmona, tačiau kai pareigūnai iškvietė ją į apklausą, paaiškėjo, kad tikrasis komentaro autorius – jos vyras.

Kaltinamasis J. N. pripažino, kad parašė komentarą. 

Vyras tikino, kad jo požiūris į homoseksualus yra neigiamas, jam jie nepatinka.

„Mane pykdo, kad jie labai reiškiasi, nori dėmesio, man jų seksualinis gyvenimo būdas yra išvis nesuprantamas bei nepatinka, kad jie viešina savo seksualinį gyvenimą“, – duodamas parodymus sakė jis.

Kaltinamasis tikino, kad nors komentare parašė, jog homoseksualius asmenis reikia šaudyti, tačiau esą to tikrai neturėjo mintyse. „Parašiau abstrakčiai“, – kalbėjo jis.

J. N. dėstė, kad tik policijoje suprato, kokios yra jo komentaro pasekmės, dėl to nuoširdžiai gailisi.

Vyras tikino, kad komentarą parašė iš žmonos paskyros ir iš pradžių buvo galima susidaryti vaizdą, kad tai jo žmona ragino homoseksualius asmenis šaudyti.

Kaltinamasis teigė besigailintis ir to, kad jai pridarė problemų. Anot jo, žmona taip pat supyko ir nebeleido naudotis jos „Facebook“ paskyra.

Kaltinamajam J. N. Panevėžio apylinkės teismas skyrė 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmę be intensyvios priežiūros, įpareigojant viso laisvės apribojimo bausmės laikotarpiu tęsti darbą, o jo netekus per 1 mėnesį užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje.
Naujesnė Senesni