Vilijai Blinkevičiūtei dėl nepriimtos partnerystės sukritikavus Laisvės partiją, Aušrinė Armonaitė turi jai atkirtį

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderei Vilijai Blinkevičiūtei pareiškus, kad anksčiau ar vėliau teks išspręsti partnerystės klausimą, o jeigu bus elgiamasi taip, kaip elgiasi Laisvės partija, tai ir kitos kadencijos Seime nebus priimtas LGBTQ+ bendruomenei svarbus įstatymas, į šį pareiškimą sureagavo Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

Vilija Blinkevičiūtė ir Aušrinė Armonaitė | Jarmo.net koliažas (Džojos Gundos Barysaitės ir Olgos Posaškovos/Seimo kanceliarijos nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

V. Blinkevičiūtė pakomentavo savo poziciją dėl tos pačios lyties porų partnerystės įteisinimo.

„Anksčiau ar vėliau mes tikrai turėsime išspręsti klausimus dėl partnerystės, dėl kartu gyvenančių žmonių ir tai bus neišvengiamas dalykas“, – „Žinių radijui“ sakė politikė.

Tačiau, kaip praneša ELTA, LSDP lyderė nepanoro prognozuoti, ar kitos kadencijos Seime toks žingsnis bus žengtas.

Pasak V. Blinkevičiūtės, tai priklausys nuo valdančiosios daugumos. „Priklausys nuo to, kokia bus nauja valdančioji dauguma, ką išrinks Lietuvos žmonės, ar turėsime daugumą Lietuvos Respublikos Seime“, – dėstė ji.

Europarlamentarė pažėrė kritikos Laisvės partijai: „Tikrai nebus priimami įstatymai ir dėl tos pačios lyties partnerystės, dėl nesusituokusių kartu gyvenančių žmonių, jeigu bus elgiamasi taip, kaip elgiasi Laisvės partijos atstovai. Tikrai daugiau pasitikėjimo, tolerancijos nebus, jeigu išbėgęs deginsi knygas, jeigu nešiosi kažkaip pažeminti prezidentą picas, jeigu visaip kitaip išsidirbinėsi, tiesiog daugiau tolerancijos nebus, vyks šalyje atmetimo reakcija“.

Tuo metu Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė savo feisbuko paskyroje priminė, kad prieš mėnesį pasirodžius informacijai apie į Seimo salę galimai grįžtantį Civilinės sąjungos įstatymą, socialdemokratai nuo projekto atsitraukė.

„Prieš mėnesį jos (Vilijos Blinkevičiūtės, – jarmo.net) vadovaujama partija blokuoja civilinę sąjungą Seime – šiandien jau tai partijos prioritetas. Ir spėkite, kas dėl to kaltas? Taip, man irgi sunku patikėti savo akimis – kalta Laisvės partija. Bet aš niekada ir neabejojau, kad Laisvės partija yra įtakinga.

O iš tiesų, manau, kalta esminė socdemų lyderės, kaip politikės, savybė: Vilija nemoka ir nenori būti nuosekli ir laikytis duoto žodžio, nes jos darbo Lietuvai variklis yra Reitingas.

Reitingas nėra politinė programa ir įsipareigojimas. Reitingas yra tiesiog apie nieką“, – rašo A. Armonaitė.


Rugpjūčio pabaigoje socialdemokratai pristatė 2024 metų Seimo rinkimų programą, kurioje numatytas įsipareigojimas kovoti „prieš diskriminaciją dėl lytinės orientacijos“, skelbia BNS. Tai – kiek abstraktesnė nuostata nei 2020 metų rinkiminis įsipareigojimas priimti Partnerystės įstatymą, kurio balsuojant Seime dalis socialdemokratų visgi nepalaikė.

LSDP vicepirmininkas Gintautas Paluckas anksčiau LRT laidoje „Dienos tema“ sakė, kad realybė rodo, jog „nei šiame, nei ateinančiame, panašu, Seimuose daugumos partnerystės klausimui tikrai nebus ir nereikia dėl to erzinti visuomenės, nešti į Seimo sale teisės aktų projektų, kurie neturi galimybės būti priimti“, praneša BNS.
Naujesnė Senesni