Už LGBTQ+ migrantų seksualinį išnaudojimą nuteistas buvęs psichologas Tomas Kelpša apskundė nuosprendį

Už migrantų stovykloje buvusių LGBTQ+ irakiečių seksualinį išnaudojimą nuteistas buvęs psichologas Tomas Kelpša apskundė jam paskelbtą nuosprendį.

Buvęs psichologas apskundė nuosprendį Lietuvos apeliaciniam teismui | Jarmo.net nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centras (KOPŽI) praėjusią savaitę pranešė, kad buvusio psichologo byla keliasi į Lietuvos apeliacinį teismą.

„Teismo pasiųstas kalėti, tačiau kaltės įnirtingai nepripažįstantis veikėjas ginasi įprastu prievartautojams būdu – tai jis čia auka, tiesiog silpnumo akimirką pasidavęs aistrai“, – rašoma KOPŽI pranešime socialiniuose tinkluose.

Nevyriausybinės organizacijos teigimu, prie buvusio psichologo skundo pridėtos ne tik teigiamos charakteristikos iš darbdavių, tačiau ir išklausytų seminarų, mokymų pažymėjimai.

„Dauguma jų yra apie vaikų psichologinį konsultavimą, tiek baudžiamajame procese, tiek švietimo įstaigose“, – teigia KOPŽI.

Jarmo.net primena, kad liepą Vilniaus regiono apylinkės teismas buvusį psichologą T. Kelpšą pripažino kaltu dėl privertimo lytiškai santykiauti 4 nukentėjusiuosius prieš jų valią. 

Kaip rašoma teismo pranešime, vyras pabėgėlių centre buvusiems nukentėjusiesiems grasino, kad jiems nebus suteiktas prieglobstis ir jie bus grąžinti į kilmės šalį ir, pasinaudodamas jų faktiniu priklausomumu dėl jo kaip psichologo nuomonės nagrinėjant jų prašymus dėl prieglobsčio suteikimo, privertė migrantus su juo lytiškai santykiauti.

T. Kelpšai paskirta galutinė subendrinta laisvės atėmimo 1 metams ir 6 mėnesiams bausmė, netaikant jos vykdymo atidėjimo. Už pornografinio turinio dalykų įgijimą bei platinimą skirta 5 tūkst. eurų bauda. Taip pat paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – uždrausta naudotis teise dirbti psichologo darbą 4 metus.

Nukentėjusiųjų civiliniai ieškiniai patenkinti iš dalies, priteisiant jiems po 10 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Taip pat skaitykite: 

Naujesnė Senesni