Translytė moteris pateko į „Mis Visata Singapūras“ konkurso finalą

Translytė Qatrisha Zairyah trečiadienį (rugpjūčio 28 d.) buvo paskelbta kaip viena iš 15-kos konkurso „Mis Visata Singapūras 2024“ finalininkių.

Qatrisha Zairyah | Asmeninio albumo nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Nors „Mis Visatos“ organizatoriai translytėms dalyvėms konkurse leidžia dalyvauti jau nuo 2012 m., tai pirmas kartas per daugiau nei 70 metų konkurso istoriją, kai translytė moteris Singapūre vykstančioje atrankoje patenka į finalą.

„Mis Visata“ atrankos Singapūre vadovė Elaine Daly kalbėjo besididžiuojanti, kad „šiais metais konkurse dalyvauja daugybė įdomių ir sėkmingų konkurso dalyvių“.

Tai nėra pirmasis ištekėjusios Q. Zairyah žygis į grožio konkursų pasaulį. Ji tapo „Miss International Queen 2023“ konkurso, vykusios Patajoje, Tailande, vicečempione. 33-erių metų mados ekspertė pernai taip pat dalyvavo dviejuose translyčių moterų grožio konkursuose – „Miss Trans Star International“ Barselonoje ir „Miss Equity World“ Balyje.

„Atėjo laikas atstovauti savo bendruomenei „Mis Visatos“ scenoje“, – duodama interviu „The Straits Times“ kalbėjo ji.

Pasak gražuolės, šis konkursas suteikia puikią progą kalbėti apie nesėkmes, baimes, kovą su diskriminacija. „Ir apie tai, kaip aš įgyvendinau savo svajones, kad tapčiau sėkminga translyte moterimi“, – sakė ji.

Praėjusiais metais konkurse „Mis Visata“ dalyvavo dvi translytės moterys – „Mis Portugalijos“ atstovė Marina Machete“ ir „Mis Nyderlandai“ laimėtoja Rikkie Kolle.

Rugsėjo 22 d. vakarą turėtų paaiškėti, kas atstovaus Singapūrui „Miss Visata“ konkurse, vyksiančiame Meksikoje lapkritį. 

Parengta pagal 8days.sg ir thepinknews.com informaciją
Naujesnė Senesni