Teismo salėje iškeiktas T. V. Raskevičius: „Susidūriau su brutalia homofobija“

Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius socialiniuose tinkluose pasidalino vaizdo įrašu iš teismo salės, kurioje buvo pravardžiuojamas necenzūriniais keiksmažodžiais. „Šiandien teismo posėdyje susidūriau su brutalia homofobija. Jau seniai taip šlykščiai nesijaučiau“, – teigė politikas.

Tomas Vytautas Raskevičius | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip skelbia BNS, penktadienį vykusiame posėdyje teismas atidėjo bylos, kurioje laisvės atėmimo bausmę šiuo metu atliekantis Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas, siekia prisiteisti iš politiko 100 eurų už bučinį, nagrinėjimą. Nuotoliniu būdu posėdyje dalyvavęs A. Kandrotas siekia gyvai atvykti į teismo rūmus. Kitas posėdis numatytas lapkričio 5 d.

T. V. Raskevičiaus paskelbtame vaizdo įraše matyti garsūs įvairių protestų dalyviai A. Kandrotas-Celofanas ir Artūras Lobovas, kurie jį pravardžiavo.

„Teismo salėje per nuotolį iš pataisos namų pajungtas Celofanas ir jo draugelis Lobovas nesivaržydami vadino mane „ped*rastu“, samprotavo apie kietą daiktą mano burnoje ir siūlė su jais kažkur „pasivolioti“. Vyrukai dar klykavo, kad tai paskutinė mano kadencija Seime. Visą šitą „performancą“ filmavo žurnalistai“, – rašė parlamentaras.

T. V. Raskevičius pripažino, kad trumpam sutriko.

„Stovėjau akimirką ten sutrikęs ir tada susigriebiau, kad aš esu milijardą kartų stipresnis už šitą homofobinės „trydos“ laviną. Kad jie čia žemina ne mane, o tik demonstruoja savo primityvius instinktus, kurių vieta yra teisiamųjų suole. Parodau šitą įrašą, kad vis tik suprastume, jog nė vienas (!) homoseksualus žmogus nenusipelno tapti tokios neapykantos taikiniu. Ir aš darysiu viską, kas yra mano galioje, kad šita neapykanta baigtųsi“, – teigė politikas.

Jarmo.net primena, kad praėjusių metų liepą vykusiose LGBTQ+ eitynėse Vilniuje A. Kandrotas priėjo prie Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko, o pastarasis jį pabučiavo į skruostą.
Naujesnė Senesni