Romas Zabarauskas kviečia palaikyti LGBTQ+ mokinius ir kovoti su diskriminacija mokyklose

Naujųjų mokslo metų proga žinomas režisierius Romas Zabarauskas pasidalijo įrašu „TikTok“ platformoje, jame jis ragina palaikyti LGBTQ+ bendruomenės narius ir tuos, kurie gali tapti patyčių aukomis ar susidurti su diskriminacija mokyklose.

Romas Zabarauskas | Eglės Norvilytės nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

R. Zabarauskas įraše atkreipė dėmesį į dabartinę situaciją Lietuvoje, pabrėždamas iššūkius, su kuriais susiduria LGBTQ+ žmonės.

„Tai yra sudėtinga diena daug kam, o ypač LGBTQ+ žmonėms. Lietuvoje situacija yra nepuiki dėl to, kad galioja Nepilnamečių apsaugos įstatymas, kurį Europos Žmogaus Teisių Teismas pripažino pernai, jog Lietuva turi pakeisti, bet Seimas prabalsavo vis tiek jo nepakeisti. Ir netgi atsirado Seimo narių, siūlančių baudas iki tūkstančio eurų, jog mokytojai jas gautų, jei skleistų informaciją apie LGBTQ+ bendruomenę be tėvų sutikimo. Tad it's not great (lt. tai nėra puiku, – red. past.)“, – kalbėjo jis.

Režisierius ragino visus mokinius, mokytojus ir tėvus parodyti drąsą.

„Ir aš labai vis tiek linkiu būti savimi, linkiu drąsos ir linkiu palaikyti tuos klasiokus, kuriems to palaikymo reikės, iš kurių tyčiosis kiti klasiokai ir galbūt žemins mokytojai“, – sakė R. Zabarauskas.

„Ir dėkoju visiems mokytojams, tėvams ir mokiniams, kurie esate teisingoje istorijos pusėje, ir linkiu stiprybės“, – pridūrė jis.


@romaszabarauskas Cheers mate su rugsėjo 1 #rugsejo1 ♬ original sound - Romas Zabarauskas
Naujesnė Senesni