Prokuratūra: dėl A. Kandroto ir A. Lobovo veiksmų prieš Raskevičių teisme pradėtas ikiteisminis tyrimas

Vilniaus apygardos prokuratūroje antradienį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl, įtariama, neapykantos skatinimo ir kurstymo prieš asmenį dėl jo seksualinės orientacijos  bei viešosios tvarkos pažeidimo.

Asociatyvi freepik.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip skelbia prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu bus vertinama, ar nebuvo padaryta nusikalstama veika, kai š. m. rugsėjo 20 d. Vilniaus miesto apylinkės teisme vykstančio teismo posėdžio metu A. Kandrotas, dalyvaujantis posėdyje nuotoliniu būdu, bei kaip stebėtojas atvykęs Andrius Lobovas, įtariama, viešai tyčiojosi iš Seimo nario Tomo Vytauto Raskevičiaus, skatino neapykantą bei kurstė diskriminaciją dėl Seimo nario seksualinės orientacijos. 

Turimais duomenimis, viešoje vietoje – teismo posėdžių salėje – A. Kandrotas K. bei A. Lobovas savo įžūliu elgesiu demonstravo nepagarbą aplinkiniams bei sutrikdė visuomenės rimtį.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas išnagrinėjus ir įvertinus Laisvės partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės ir Europos parlamento nario Dainiaus Žalimo pareiškime nurodytas aplinkybes.

Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, tyrimą organizuos ir kontroliuos Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras.
Naujesnė Senesni