Nepatekusi į finalą, translytė paralimpietė pasidalijo viltimi: „Tikiuosi, kad mano sūnus manimi didžiuojasi“

Pirmoji translytė paralimpietė Valentina Petrillo antradienį (rugsėjo 2 d.) moterų 400 metrų bėgimo pusfinalyje užėmė trečią vietą, o tai reiškia, kad jai nepavyko patekti į finalą.

Valentina Petrillo | „Instagram“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip rašo thepinknews.com, Italijai atstovaujanti V. Petrillo, tapusi pirmąja translyte atlete paralimpinėse žaidynėse, pusfinalyje užėmė trečią vietą pagerinusi savo asmeninį rekordą ir distanciją įveikusi per 57,58 sekundes. Nepaisant to, ji pralaimėjo kitoms dviem bėgikėms iš Venesuelos ir Irano, patekusioms į finalą.

51-erių sportininkė po rungties pareiškė, kad jos varžovės buvo „stipresnės už mane“, tačiau ji vis tiek didžiuojasi savo pasiekimais. 

„Stengiausi iš visų jėgų, tačiau man nepavyko. <...> Aš šiek tiek nusiminusi, bet tikiuosi, kad mano sūnus manimi didžiuojasi“, – sakė ji. 

„Tikiuosi, kad jis visada bus šalia manęs, tikiuosi, kad jis mane myli, net jei aš esu tokia (translytė, – jarmo.net). Negaliu nieko pakeisti, kad tokia esu, atsiprašau. Negalima elgtis prastai su translyčiais žmonėmis“, – pridūrė atletė. 

V. Petrillo lyties patvirtinimo operacija buvo atlikta 2019 m., o jau kitais metais ji įgyvendino savo svajonę konkuruoti moterų kategorijoje. Paryžiuje vykstančios paralimpinės žaidynės sportininkei – pirmosios. 
Naujesnė Senesni