Jungtinėse Valstijose pasikėsinimu įvykdyti teroro aktą kaltinamas paauglys galėjo taikytis į LGBTQ+ bendruomenę

Filadelfijos apygardos prokuratūra pranešė, kad paauglys, kuris buvo suimtas atliekant tyrimą dėl pasikėsinimo įvykdyti teroro aktą, mokėsi gaminti sprogmenis, o jo taikiniu galėjo tapti vietinė LGBTQ+ bendruomenė.

Asociatyvi „Unsplash“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

2023 metų rugpjūtį sulaikytas Muhyee Ud-Din Abdul-Rahmanas kaltinamas ginklų laikymu, pasikėsinimu įvykdyti nusikaltimą. Sulaikymo metu vaikinui buvo 17 metų.

Kaip skelbia „PinkNews“, įtariamasis bus teisiamas kaip pilnametis. Jeigu jis bus pripažintas kaltu, jam grės 48 metai kalėjimo.

Pirmą kartą M. Ud-Din Abdul-Rahmanas į Federalinių tyrimų biuro akiratį pateko 2023 metų kovą, kai pareigūnus pasiekė informacija apie teroristines organizacijas, įsikūrusias Sirijoje ir turinčias ryšių su Al-Qaida.

Teigiama, kad M. Ud-Din Abdul-Rahmanas planavo vykti į Siriją kovoti teroristinėje grupuotėje.

Pareigūnai tikina, kad 18-metis įtariamasis skleidė teroristinę propagandą, o jo „WhatsApp“ paskyroje buvo terorizmą propaguojančių vaizdų. Anot tyrėjų, M. Ud-Din Abdul-Rahmanas ieškojo ir surado informaciją, kaip pasigaminti sprogmenis bei juos nuotoliu detonuoti.

Pareigūnai teigia, kad paauglys savo mobiliuoju telefonu ieškojo informacijos apie galimus taikinius ir jų buvimo vietas, įskaitant vykusias „Pride“ eitynes.

Anot tyrėjų, jis vykdė ypač „intensyvias“ paieškas, susijusias su Filadelfijos LGBTQ+ bendruomene.
Naujesnė Senesni