Jonas Valaitis. Kova prieš „gender ideologiją“ ar Rusijos propaganda?

Kol arkivyskupas Kęstutis Kėvalas tarškia, jog „gender ideologija“ (o po tuo, suprask, slepiasi visokie gėjai, lesbietės, biseksualūs, translyčiai ir t.t.) yra grėsmė nacionaliniam saugumui, Rusija vos už kelių šimtų kilometrų žudo žmones, rengia atakas prieš civilinę infrastruktūrą ir, žinoma, išbando tiek NATO, tiek ES ribas, ką mes Rusijos sociopatinei struktūrai leisime, o kur brėšime raudonas linijas.

Jonas Valaitis | Jarmo.net nuotr.


Jonas Valaitis, jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Taip, ta pati homofobinė Rusija, iš kurios kartais girdėti, kad ir šiaip dėl kilusio karo kalti yra gėjai. Iš kurios girdėti, kad tie, kurie dievina taip vadinamas „tradicines vertybes“, turėtų atvykti gyventi ne kur kitur, o į tą pačią Rusiją.

Ir nepaisant visko – tų nuolatinių patyčių, demonstruojamų fobijų bei elementarios diskriminacijos – prie kovos už Ukrainos laisvę prisideda ir LGBTQ+ žmonės. Nes karo akivaizdoje išnyksta visi tie tariami ir esami skirtumai ir lieka vienas bendras priešas – tai autoritarinė ir smurtaujanti sistema, kuriai žmogaus laisvės, orumas, atjauta, kitos vertybės tėra kliūtis totalinei kontrolei.

Ukrainoje įkurtos nevyriausybinės organizacijos, tokios kaip „Ukrainos LGBTIQ+ kariškiai ir veteranai už lygias teises“ arba „KyivPride“, skelbia LGBTQ+ žmonių indėlį tiek suteikiant humanitarinę pagalbą, tiek renkant reikmenis kovai, tiek ir kovojant pačiame fronte.

Yra žuvusiųjų – dalis Ukrainos LGBTQ+ žmonių tapdami kariais paaukoja gyvenimus tam, kad Ukraina būtų laisva, nors ir iki šiol nesulaukia atsilyginimo – teisinio jų šeimų pripažinimo ir efektyvios pagalbos kovoje su diskriminacija.

Tai kai bažnyčios hierarchai naudojasi savo galia tam, kad demonizuotų LGBTQ+ asmenis, jie išties silpnina tiek šalių stabilumą, tiek ir solidarumą, taip reikalingus šiuo metu, kai vyksta karas tarp šviesos ir tamsos.

Ir skaldo ne LGBTQ+ bendruomenė. Skaldo nebent homofobija. Skaldo visokios neaišku dėl ko skirtos privilegijos, tokios kaip nemokėti mokesčių, kurias turi ta pati Lietuvos katalikų bažnyčia. Skaldo Konstitucijos, kurioje įtvirtintas lygiateisiškumo principas, negerbimas. Skaldo kova prieš mūsų žmones, kad ir kitokios nei esame įpratę tapatybės. Ir tą skaldymą visokie kėvalai tik aštrina ir naudojasi savo „tradicinėms vertybėms“, kurios kortą taip šiandien mėgsta traukti Rusija, tariamai ginti, nors niekas ir nepuola.

Ar iš Lietuvos katalikų bažnyčios hierarchų lūpų galėtų skambėti kas nors išties vienijančio, o ne eilinį kartą skaldančio?

Rubrikoje „Pozicija“ skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni