JAV Aukščiausiasis Teismas spręs, ar translyčių sveikatos priežiūros draudimas atitinka Konstituciją

JAV Aukščiausiasis Teismas priėmė nagrinėti bylą, kurioje aiškinsis, ar Tenesio valstijoje galiojantis draudimas teikti translyčiams asmenims sveikatos priežiūros paslaugas atitinka Konstituciją, praneša „PinkNews“.

Asociatyvi Oriel Frankie Ashcroft/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Nuo 2021 m. 24 valstijos Amerikoje uždraudė taikyti hormonų terapiją translyčiams jaunuoliams, kuriems diagnozuota lyties disforija.

Žymiausi medicinos ekspertai ir organizacijos, tarp jų – Amerikos medicinos asociacija, Amerikos psichiatrų asociacija, šiems apribojimams prieštarauja, kadangi dėl jų tūkstančiai šeimų visoje šalyje priverstos keliauti į šią priežiūrą leidžiančias valstijas, skelbia pelno nesiekianti organizacija „Amerikos piliečių laisvių sąjunga“, kuri kartu su keliomis šeimomis padavė Tenesio valstiją į teismą.

„Šie draudimai yra pavojingi ir diskriminaciniai, visoje šalyje pažeidžiantys translyčių jaunuolių gerovę ir jų konstitucinę teisę į lygiai pagal įstatymą garantuojamą apsaugą. Tokie draudimai yra atvirų politinių pastangų kariauti prieš marginalizuotą asmenų grupę ir pagrindines mūsų laisves rezultatas“, – teigia Amerikos piliečių laisvių sąjungos atstovas Chase'as Strangio.

Šią bylą Aukščiausiasis Teismas nagrinės spalį.
Naujesnė Senesni