Iranas iškvietė pasiaiškinti Australijos ambasadorių dėl LGBTQ+ bendruomenę palaikančio „Instagram“ įrašo

Australijos ambasadorius Irane Ianas McConville'is buvo iškviestas pasiaiškinti į šalies Užsienio reikalų ministeriją, kai socialiniame tinkle „Instagram“ ambasada pasidalino LGBTQ+ bendruomenę palaikančiu įrašu. Apie tai skelbia LGBTQ+ portalas thepinknews.com remdamasis „Reuters“ pranešimu.

Asociatyvi Solen Feyissa/„Unsplash“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Penktadienį (rugpjūčio 30 d.) Australijos ambasada Irane pasidalijo įrašu, skirtu paminėti dieną, kai LGBTQ+ bendruomenės nariai ir palaikytojai dėvi purpurinės spalvos rūbus, kad išreikštų solidarumą. Šią akciją organizuoja ne pelno siekianti organizacija „Wear it Purple“.

„Švenčiame „Wear it Purple“ dieną su purpurine spalva kiekviename kampelyje ir gardžiais su meile pagamintais keksiukais“, – rašoma Australijos ambasados įraše, o pasidalintoje nuotraukoje matyti ir jos darbuotojai.

„Tiek šiandien, tiek kasdien stengiamės sudaryti palankią aplinką, kurioje kiekvienas, o ypač LGBTQIA+ jaunuoliai, galėtų didžiuotis būdami savimi. Ir toliau ginkime įvairovę ir įtrauktį, kad ateitis būtų šviesesnė“, – skelbiama šiame įraše.

Kaip pranešė „Reuters“, Iranas iškvietė I. McConville'į į sostinėje Teherane esančią Užsienio reikalų ministeriją, šį įrašą įvertinusią kaip „laužantį normas“ ir „skatinantį homoseksualumą“.

Irano naujienų agentūra cituoja Australijos ambasadorių, teigiantį, kad šiuo įrašu niekaip nebuvo siekiama įžeisti Irano žmonių ar jų vertybių, o pati šalis įraše, kuris iki šiol yra ambasados „Instagram“ paskyroje, nepaminėta.

Thepinknews.com rašo, kad Australijos užimtumo ir darbo santykių ministras Murray'us Wattas pareiškė, jog Irano Vyriausybės reakcija yra „kelianti susirūpinimą“. 

„Esu susirūpinęs matydamas tokią Irano Vyriausybės reakciją į Australijos ambasados veiklą“, – sakė jis. 

M. Wattas teigė besidžiaugiantis, kad „mūsų ambasada tarptautiniu mastu išpažįsta Australijos vertybes“, tad neramu, jog Iranas imasi dėl to veiksmų. 

Paklaustas, kaip Australija ketina reaguoti į šią situaciją, ministras atsakė, kad „tikriausiai dar anksti tai prognozuoti“, tačiau patikino esantis tikras, kad Australijos užsienio reikalų ministrė bei kiti sprendimų priėmėjai atsižvelgs į susiklosčiusią padėtį. 

Irane homoseksualumas laikomas neteisėtu – vyrams už santykius su tos pačios lyties asmenimis gresia mirties bausmė, moterys baudžiamos nuplakimu.
Naujesnė Senesni