ES apgailestauja dėl prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreipto įstatymo svarstymo Sakartvele

Europos Sąjunga (ES) pasmerkė prieštaringai vertinamą „homoseksualumo propagandos“ draudimo įstatymo projektą, antruoju svarstymu patvirtintą Sakartvelo parlamente, ir įspėja, kad dėl šios įstatyminės iniciatyvos šalis gali neįstoti į bendriją. 

Asociatyvi Camille C/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Trečiadienį vykusio svarstymo metu 81 parlamentaras palaikė įstatymą, nė vienas nebalsavo prieš.

Valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ trečiąjį balsavimą dėl šio teisės akto ketina surengti vėliau rugsėjį, likus kelioms savaitėms iki parlamento rinkimų, vyksiančių spalio 26 d., rašo civil.ge.

„Europos Sąjunga apgailestauja, kad per antrąjį svarstymą skubotai buvo priimtas teisės aktų paketas dėl „šeimos vertybių ir nepilnamečių apsaugos“. Šis paketas pažeidžia pagrindines Sakartvelo žmonių teises ir kelia grėsmę, kad dalis gyventojų bus toliau stigmatizuojami ir diskriminuojami“, – rašoma ES diplomatinės tarnybos paskelbtame pareiškime, išplatintame trečiadienį 

ES apgailestauja, kad teisės aktas, galintis turėti „rimtų pasekmių integracijai į ES“, buvo priimtas be viešųjų konsultacijų ir išsamios analizės dėl jo atitikties Europos ir tarptautiniams standartams.

ES ragina Sakartvelo valdžios institucijas dar kartą peržiūrėti šį teisės aktų paketą. 

Pareiškime pabrėžiama, kad šis siūlymas, kaip ir vadinamasis „užsienio agentų“ įstatymas, gali pabloginti ES ir Sakartvelo santykius. 

„ES primena, kad Sakartvelo stojimo procesas de facto sustabdytas, ir ragina valdžios institucijas grįžti į ES integracijos kelią“, – teigia ES diplomatinė tarnyba. 
Naujesnė Senesni