Dėl teisme aidėjusių Lobovo ir Celofano patyčių prieš Raskevičių Laisvės partija kreipsis į prokuratūrą

Garsių protesto dalyvių, žinomų šeimų gynimo maršo veidų Antano Kandroto, pravarde Celofanas, ir Andriaus Lobovo laukia neramios dienos – dėl jų elgesio, demonstruoto teismo salėje, bus kreipiamasi į prokuratūrą, skelbia Laisvės partija.

Antanas Kandrotas | Eglės Norvilytės nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Pirmadienį Generalinę prokuratūrą pasieks prof. Dainiaus Žalimo ir mano kreipimasis dėl įvykių Teisme, po kurio posėdžio buvo koliojamas Tomas Vytautas Raskevičius“, – feisbuko paskyroje pranešė Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė.

„Niekas – nuo studento iki Seimo nario – neturi patirti tokio elgesio. O žmonių susirūpinimą turi palydėti aiškus teisėsaugos tyrimas ir konkretūs veiksmai“, – pridūrė ji.

Jarmo.net primena, kad apie patirtas homofobines patyčias T. V. Raskevičius paskelbė socialiniame tinkle. Politikas pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota, kaip teisme vykusiame posėdyje jį necenzūriniais keiksmažodžiais koneveikė šiuo metu laisvės atėmimo bausmę atliekantis Antanas Kandrotas-Celofanas, teismo posėdyje dalyvavęs nuotoliu, bei jo bendražygis Andrius Lobovas.

Teismo posėdis surengtas dėl praėjusių metų liepą Vilniuje, Gedimino prospekte vykusių eitynių, kuriose Katedros aikštėje buriavosi A. Kandrotas su savo bendrais, kurie sutiko T. V. Raskevičių, kuris jį netikėtai pabučiavo. 

Iš pradžių A. Kandrotas apie įvykį pranešė policijai, kurios prašė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio priekabiavimo. Pareigūnai tyrimo nepradėjo. Šių metų gegužę A. Kandrotas kreipėsi į teismą dėl neturtinės žalos atlyginimo. Iš politiko reikalauja prisiteisti 100 eurų žalos. T. V. Raskevičius ieškinį vadina nepagrįstu.

Naujesnė Senesni