D. Trumpas melagingai kartoja, jog mokyklose vaikai verčiami tapti translyčiais

Dar kartą JAV prezidentu tapti siekiantis Donaldas Trumpas pakartojo melagingus teiginius, kad šalies mokyklose moksleiviai ruošiami atlikti lyties keitimo (patvirtinimo) operacijas, skatindamas visuomenės nuogąstavimus, kad pedagogai verčia vaikus tapti translyčiais.

Jarmo.net koliažas


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Translytiškumo reikalas yra neįtikėtinas. Pagalvokite apie tai. Tavo vaikas nueina į mokyklą ir po kelių dienų grįžta atlikus operaciją. Mokyka nusprendžia, kas nutiks jūsų vaikui“, – konservatyviomis pažiūromis garsėjančios organizacijos „Moms for Liberty“ (lt. Mamos už laisvę) renginyje praėjusį savaitgalį kalbėjo D. Trumpas.

Neseniai vykusiame rinkimų kampanijos mitinge Viskonsine politikas dar kartą pakartojo šiuos teiginius.

„Ar galite įsivaizduoti, kad esate vienas iš tėvų, jūsų sūnus išeina iš namų ir jūs jam sakote „Jimmy, aš tave labai myliu, eik, geros dienos mokykloje“, o sūnus grįžta po žiaurios operacijos? Ar galite tai įsivaizduoti? Kas, po velnių, negerai mūsų šaliai?“ – emocingai dėstė D. Trumpas.


Kaip skelbia CNN, D. Trumpo teiginiai yra klaidingi: nėra jokių įrodymų, kad JAV mokyklos jų tėvams nežinant būtų siuntusios moksleivius atlikti lyties patvirtinimo operacijas.

Nacionalinės mokyklų slaugytojų asociacijos prezidentė Kate King „NBC News“ teigė, kad net skiriant nereceptinius vaistus, tokius kaip „Advil“ ar „Tylenol“, mokyklų slaugytojai prieš tai turi gauti aiškų gydytojų ir tėvų leidimą.

Ekspertai akcentuoja, kad net tose valstijose, kuriose lyties patvirtinimo operacijos jaunesniems nei 18-kos metų asmenims yra prieinamos, prieš nepilnamečiui tokią procedūrą atliekant reikalingas tėvų sutikimas.

Paties D. Trumpo rinkimų kampanija žiniasklaidai negalėjo pateikti nė vieno pavyzdžio, pagrindžiančio kandidato į prezidentus teiginį.

D. Trumpas praėjusiais metais pažadėjo, kad jei būtų perrinktas, jis panaikintų su lyties patvirtinimu susijusią sveikatos priežiūrą nepilnamečiams, kurią jis prilygino „prievartai prieš vaikus“ ir „lytiniam vaikų žalojimui“.

Parengta pagal CNN ir „NBC News“ informaciją
Naujesnė Senesni