Australijos gyventojų surašyme neliks klausimų apie seksualinę orientaciją?

Australijos ministras pirmininkas Anthony Albanese'as sukritikavo šalyje vyksiančio gyventojų surašymo klausimus, susijusius su seksualine orientacija ir lytine tapatybe.

Asociatyvi freepik.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Premjeras pareiškė, kad federalinė šalies vyriausybė paliepė Australijos statistikos biurui (ABS) atšaukti surašymo klausimus apie seksualinę orientaciją, lytinę tapatybę ir kitas su tuo susijusias savybes, nes jie „nėra netinkami“.

Praėjusią savaitę Australijos federalinė Vyriausybė paskelbė, kad surašymo metu gyventojų nebus klausiama žmonių apie lytį, seksualinę orientaciją ar įvairias seksualines savybes.

Toks žingsnis sukėlė LGBTQ+ bendruomenės ir jos palaikytojų pasipiktinimą. Aktyvistai teigia, kad Vyriausybė vengia nuomonių išsiskyrimą parodančių diskusijų, o klausimynas neišryškins LGBTQ+ bendruomenei svarbių temų.

Kelios sveikatos tyrimų organizacijos paskelbė bendrą pareiškimą ragindamos Vyriausybę persvarstyti savo sprendimą neįtraukti LGBTQ+ bendruomenei skirtų klausimų Australijos gyventojų surašyme.

„Kai žmonės surašymo metu tampa nematomi, jiems kyla didesnė atskirties ir nepalankios padėties visuomenėje rizika“, – teigiama šiame pareiškime, kuriame priduriama, kad atsisakymas surinkti išsamius duomenis apie lytinę tapatybę, seksualinę orientaciją pakenks suvokimui, kokie yra LGBTQ+ bendruomenės šalyje sveikatos poreikiai, socialinė bei ekonominė gerovė.

Rugsėjo 1 d. premjeras A. Albanese'as pakartojo savo poziciją, bet pridūrė, kad Vyriausybė tiek su ABS, tiek su LGBTQ+ bendruomene dar spręs, kokius klausimus gyventojams užduoti.

„Akivaizdu, kad remiantis sveiku protu turėtų būti užduodami gana lengvai suvokiami klausimai. <…> Štai kodėl mes padarėme pauzę, kad galėtume apsvarstyti, kokie klausimai yra tinkami ir žmonėms surašymo metu lengvai suprantami “, – teigė ministras pirmininkas.

„Mano Vyriausybė vertina kiekvieną australą, nepaisant to, kas jis yra, nepaisant jo orientacijos, rasės, tikėjimo, lyties. Mes vertiname kiekvieną australą“, – pridūrė jis.

Parengta pagal „PinkNews“ informaciją
Naujesnė Senesni