Armonaitė atmeta galimybę, kad Laisvės partija pritars NT mokesčio pakeitimams mainais už palaikymą civilinei sąjungai

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė atmeta Seimo opozicijai priklausančios Agnės Širinskienės teiginius, kad neva valdantieji mėgins priimti Civilinės sąjungos įstatymą mainais į laisviečių palaikymą nekilnojamojo turto (NT) mokesčiui.

Aušrinė Armonaitė | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Visiškai neabejoju, kad mes ją (civilinę sąjungą, – jarmo.net) turėsime lapkričio mėnesį“, – penktadienį „Žinių radijui“ kalbėjo A. Širinskienė, skelbia ELTA.

Anot „Nemuno aušros“ partijai priklausančios politikės, tuo laikotarpiu Seime bus mėginama priimti ne tik partnerystę, bet ir NT mokesčio pakeitimus.

„Dėl to tikrai kyla labai didelė grėsmė“, – tikino A. Širinskienė.

Į šį pareiškimą sureagavusi Laisvės partijos lyderė A. Armonaitė dar kartą pabrėžė – balsais prekiauti nesiruošiama.

„Ne kartą sakiau, kad tai ne mugė, o CSĮ (Civilinės sąjungos įstatymas, – jarmo.net) ne prekė, o tūkstančiams Lietuvos žmonių oriam gyvenimui užtikrinti reikalingas įstatymas.

Ir taip, iki galutinio jo priėmimo liko labai nedaug.

Bet jei mūsų partneriai tikrai išsitrauks NT mokestį, kokį teikė anksčiau, Laisvės partija, kaip ir praėjusį kartą, jį blokuos“, – feisbuko paskyroje penktadienį rašė A. Armonaitė.

Ji pabrėžė, kad civilinės sąjungos priėmimas realus kitoje kadencijoje, jeigu Laisvės partija turės daugiau „raumenų“ Seime po rinkimų.


„O neadekvačių mokestinių pasiūlymų LP (Laisvės partija, – jarmo.net) neketina palaikyti. Nei papildomų draudimo mokesčių, nei iki šiol pasiūlytų NT mokesčio kaitaliojimų“, – teigė Laisvės partijos pirmininkė.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.
Naujesnė Senesni