A. Širinskienės pasiūlymui nepritarta – Civilinės sąjungos įstatymas liko Seimo rudens programoje

Seimas, antradienį pritaręs rudens sesijos darbų programai, atmetė „Nemuno aušrai“ priklausančios parlamentarės Agnės Širinskienės pasiūlymą iš sesijos darbotvarkės pašalinti Civilinės sąjungos įstatymo projektą. 

Agnė Širinskienė | Viktorijos Chornos/Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Skelbiama, kad rudens darbų programai pritarė 60 Seimo narių, prieš ją balsavo 6 parlamentarai, dar 48 – susilaikė. 

Kaip posėdžio metu kalbėjo savo siūlymą išbraukti civilinę sąjungą pristačiusi A. Širinskienė, šis įstatymo projektas ir jį lydintys teisės aktai skaldo visuomenę. 

„Tai mano siūlymo esmė yra išbraukti civilinės sąjungos ir lydinčius teisės aktus, suprantant, kad tikrai šiais teisės aktais yra labai skaldoma visuomenė. Antra vertus, tikrai tenka girdėti vis daugiau ir Seimo narių, kurie labai skeptiškai vertina galimybes priiminėti rinkimų laikotarpiu šiuos teisės aktus“, – posėdžio metu savo siūlymą pristatė A. Širinskienė, rašo ELTA. 

Seimo narė sakė besitikinti socialdemokratų paramos ir išreiškė lūkestį, kad „mes apsispręstume konstruktyviai dirbti, tiesiog palikdami, matyt, tolesnei ateičiai diskusijas dėl partnerystės“. 

„Visi suprantame, kad homoseksualių asmenų santykius reikia sureguliuoti. Ūkiniai santykiai tikrai galėtų būti sureguliuoti, surandant konsensusą, tuo metu šeimos teisinis santykis, kaip keliantis prieštaravimų, mano manymu, turėtų būti atidėtas“, – dėstė A. Širinskienė, rašo lrt.lt.

Tuo metu Laisvės partijos pirmininkė, Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sakė, kad parlamentarams reikėtų šį klausimą programoje palikti taip parodant lyderystę. 
 
„Iš tikrųjų kviečiu parlamentą rodyti lyderystę, palikti darbų plane tai, ką jau seniausiai reikėjo priimti, padaryti ir nepritarti Agnės Širinskienės pasiūlymui. Iš tikrųjų apie lygiateisiškumą galime kalbėti daug, daug šiame parlamente, tarp šių sienų, mes jau kalbėjome“, – teigė A. Armonaitė.

Ministrė pabrėžė, kad Civilinės sąjungos įstatymo projektas reikalingas tiek LGBTQ+ poroms, tiek nesusituokusioms šeimos ir visiems žmonėms, norintiems lygiateisiškumo. 

„Mums visiems yra aktualus civilinės sąjungos projektas. Gal net Agnei Širinskienei gali būti aktualus civilinės sąjungos projektas“, – A. Armonaitės žodžius cituoja ELTA.

A. Širinskienės pasiūlymui pritarė 48 Seimo nariai, prieš pasisakė tiek pat – 48 parlamentarai, dar 7 – susilaikė. 

Kaip skelbia lrt.lt, po balsavimo A. Širinskienė kritikavo šį sprendimą bei prabilo apie esą neištesėtus socialdemokratų pažadus. 

„Girdėjome iš socialdemokratų pažadus partnerystės netraukti į darbotvarkę, nes tai ne jų politinė programa, ir dabar matome šiek tiek skirtingą vaizdą“, – sakė A. Širinskienė.
Naujesnė Senesni