Iš švietimo, mokslo ir sporto ministrės – kritika siūlymui skirti baudas už informacijos apie LGBTQ+ skelbimą

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė teigia, kad siūlymas numatyti 1 tūkst. eurų baudas švietimo įstaigoms, kurios be raštiško tėvų sutikimo teikia informaciją apie LGBTQ+, skatina susiskaldymą visuomenėje. 

Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė | Viktoriios Chornos/Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Politikė ragina politikus vengti kurstyti nesutarimus.

„Norėčiau palinkėti politikams, nors jie ir turi teisę teikti įvairius pasiūlymus, užuot kursčius kažkokius susiskaidymus, padėti, paaiškinti, kad visuomenė yra įvairi“, – „Žinių radijui“ teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreiptą pasiūlymą Seime pateikė Regionų partijos pirmininkas Jonas Pinskus su bendražygiais.

Jeigu siūlymui būtų uždegta žalia šviesa, be raštiško tėvų sutikimo ugdymo įstaigose būtų draudžiama pateikti bet kokią informaciją apie LGBTQ+ asmenis.

Anot R. Morkūnaitės-Mikulėnienės, Regionų partijos iniciatyva neturi racionalaus pagrindo ir greičiausiai yra nulemta artėjančių rinkimų.

„Galbūt eigoje moksleiviams ir gali kilti įvairių klausimų, į kuriuos turi būti atsakyta. Tačiau tokios drastiškos priemonės? Suprantu, kad artėja rinkimai, bet jos tikrai signalizuoja prastus dalykus“, – sakė ministrė, pabrėždama, kad Gyvenimo įgūdžių programoje „nėra tų dalykų, apie kuriuos kalba Regionų partijos žmonės“, praneša ELTA.
Naujesnė Senesni