V. Čmilytė-Nielsen: Civilinės sąjungos įstatymas į darbotvarkę nebus įtrauktas

Po koalicijos frakcijų seniūnų susitikimo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė, kad civilinės sąjungos klausimas artimiausiu metu į darbotvarkę nebus įtrauktas.

Viktorija Čmilytė-Nielsen | Seimo kanceliarijos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Antradienį – priešpaskutinis pavasario sesijos posėdis Seime. Viešojoje erdvėje netyla kalbos, kad galbūt laisviečiai šią savaitę išnaudos Civilinės sąjungos įstatymui priimti.

Pirmadienį žurnalistų paklausta, ar mažieji koalicijos partneriai – Laisvės partija – koalicijos frakcijų lyderių susitikime nekėlė Civilinės sąjungos įstatymo klausimo, Seimo pirmininkė tikino, jog apie tai buvo kalbama.

„Kiekvieną pirmadienį tenka apie tai pakalbėti. Šįkart irgi aptarinėjome iš įvairių pusių“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji tikino, kad šis klausimas į darbotvarkę bent artimiausiu metu nebus įtrauktas.

„Ne, nieko neplanuojam naujo traukti, tik galbūt šiek tiek keisis eiliškumas kai kurių klausimų, bet nieko naujo rytoj neatsiras darbotvarkėje“, – sakė ji.

Apie Civilinę sąjungą po frakcijų seniūnų susitikimo nedaugžodžiavo ir Laisvės partijos pirmininkė, Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Aušrinė Armonaitė | Seimo kanceliarijos nuotr.

„Dabar tikrai nieko negaliu pasakyti. Reikia balsų, kad priimtume. Tai koalicijos partneriai irgi aptarė savo frakcijose situaciją, tai čia, matyt, nedetalizuosiu“, – kalbėjo politikė.

A. Armonaitė nebuvo linkusi kalbėti ir apie tai, ar Seime atsiranda daugiau balsų, kad būtų priimtas Civilinės sąjungos įstatymas.

„Aš galiu už Laisvės frakciją kalbėti. Tai kiek buvo (balsų, – jarmo.net), tiek yra. Apie kitas frakcijas tegul kalba jų atstovai“, – sakė ji ir pabrėžė, kad mato įstatymo projekto priėmimo perspektyvą, bet tai esą priklausys ir nuo kitų frakcijų vadovybės bei atstovų pasirinkimo.

„Tai yra jų sprendimas“, – pridūrė ministrė.

Naujesnė Senesni