Stambulo policija sulaikė mažiausiai 15 „Pride“ eitynių dalyvių

Nors „Pride“ eitynės visoje Turkijoje yra uždraustos, grupelė LGBTQ+ aktyvistų sekmadienį Stambule surengė demonstraciją, pasibaigusią, nepatvirtintais duomenimis, 15 žmonių sulaikymu.

Nuotraukos šaltinis: x.com/istanbulpride


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip prieš LGBTQ+ bendruomenės iniciatyvą buvo teigiama Stambulo gubernatoriaus biuro pareiškime, jis neleis „įvairioms nelegalioms grupuotėms“ surengti neteisėtų eitynių. Dėl to buvo aptverta Stambulo centrinė Taksimo aikštė ir Istiklal prospektas, kuriuose paprastai įvyksta „Pride“ renginiai, skelbia abcnews.go.com

Kasmet Stambule vykstančios LGBTQ+ bendruomenės eitynės uždraustos nuo 2015 metų, tačiau nepaisant to anksčiau demonstrantai vis tiek rinkdavosi Taksimo aikštėje ir Istiklal prospekte bei ne kartą yra patyrę vietos policijos persekiojimą.

Šiais metais demonstrantai mojavo vaivorykštės vėliavomis ir perskaitė pareiškimą, o atvykus policijai greitai išsiskirstė.

Stambulo „Pride“ komitetas pranešė, kad pasirodė nepatvirtintų pranešimų apie mažiausiai 15 protestuotojų sulaikymą.

Nuotraukose, paskelbtose socialiniuose tinkluose, matyti protestuotojai, laikantys vaivorykštės spalvų vėliavas. Jie ragino nutraukti Turkijos politikų skatinamą poliarizaciją ir anti-LGBTQ+ politiką.

Anksčiau Turkijoje „Pride“ eitynės buvo leidžiamos. Pirmasis renginys surengtas 2003 m., praėjus metams po šalies prezidento Recepo Tayyipo Erdogano partijos atėjimo į valdžią. Tačiau pastaraisiais metais šalies Vyriausybė griežtai vertina viešus renginius, kuriuose nėra atstovaujamos jos religiniu požiūriu grįstos konservatyvios pažiūros.

Naujesnė Senesni