Spaudimas auga: LGBTQ+ narė Kongrese ragina Joe Bideną pasitraukti iš prezidento posto

JAV Atstovų Rūmų narė Angie Craig – pirmoji homoseksuali moteris, išrinkta Minesotos valstijoje – papildė demokratų, viešai raginančių prezidentą Joe Bideną pasitraukti iš rinkiminės kovos, sąrašą.

Angie Craig | „Instagram“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip praneša „Advocate“, A. Craig, atvira LGBTQ+ bendruomenės narė Kongrese, prisijungė prie demokratų grupės, reiškiančios abejones dėl J. Bideno galimybių toliau „veiksmingai tęsti kampaniją“ prieš buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą.

Šeštadienio rytą paskelbtame pareiškime platformoje „X“ (anksčiau vadintoje „Twitter“) A. Craig pripažino, kad J. Bidenas per ištisus dešimtmečius trukusią politinę karjerą pasiekė įspūdingų rezultatų įstatymų leidybos procese, tačiau atkreipė dėmesį į jo pastarąjį pasirodymą debatuose.

„Atsižvelgdama į tai, ką mačiau ir išgirdau iš prezidento per praėjusią savaitę Atlantoje vykusius debatus, ir į tai, kad pats prezidentas po tų debatų nesulaukė ryžtingo palaikymo, netikiu, kad prezidentas gali veiksmingai tęsti kampaniją ir laimėti prieš Donaldą Trumpą“, – parašė ji.

A. Craig gyrė J. Bideną už tai, kad jis prisidėjo prie įstatymų infrastruktūros, mokslo, sveikatos apsaugos srityse priėmimo.

Tačiau politikė pabrėžė, kad kyla per didelė rizika, jog į valdžią vėl grįš D. Trumpas.

„Tai nėra toks sprendimas, kurį priėmiau lengvabūdiškai, bet ant kortos yra pastatyta per daug, kad rizikuočiau antruoju Donaldo Trumpo prezidentavimu. Štai kodėl pagarbiai raginu prezidentą Bideną pasitraukti iš demokratų kandidatūros į prezidento postą ir leisti žengti į priekį naujai lyderių kartai“, – rašė ji.

Tuo metu J. Bidenas viešai toliau atmeta bet kokią galimybę pasitraukti iš prezidento rinkimų teigdamas, kad tik „Visagalis“ gali jį įtikinti tai padaryti.

Penktadienio vakarą duodamas interviu ABC televizijai J. Bidenas apibūdino debatus su savo priešininku D. Trumpu kaip „prastą epizodą“ ir įvardijo debatų metu kilusių sunkumų priežastį – „labai stiprų peršalimą“.

Nepaisant to, spaudimas J. Bidenui auga: vis daugiau demokratų viešai ir privačiai išreiškia savo susirūpinimą.

Tačiau J. Bideno komanda išlieka tvirtai įsitikinusi, kad jis tęs savo kampaniją. Duodamas interviu ABC J. Bidenas atmetė mintį, kad Kongreso narių spaudimas paskatins jį pasitraukti. „Tai neįvyks“, – sakė jis
Naujesnė Senesni