Prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl padegtos vaivorykštės vėliavos

Prokuratūra nusprendė nutraukti ikiteisminį tyrimą prieš Raimondą Šimaitį, birželį LGBTQ+ eitynių Vilniuje metu sudeginusį LGBTQ+ bendruomenės vėliavą, tačiau ketinama jį nubausti administracine tvarka, skelbia žiniasklaida.

Asociatyvi Yvonne Einerhand/„Unsplash“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Vilniaus miesto trečiajame policijos komisariate ikiteisminis tyrimas dėl neapykantos kurstymo pradėtas po birželio 8 d. įvykusio incidento, kai apie 16 val. 55 min., šalia Gedimino prospekto 51 numeriu pažymėto pastato R. Šimaitis, pritvirtinęs LGBTQ+ bendruomenės vėliavą ant savadarbio medinio kryžiaus, apipylė ją degiu skysčiu ir padegė. Tai vyras padarė LGBTQ+ eitynių metu matant aplinkiniams.

R. Šimaitis buvo įtariamas viešai tyčiojęsis ir niekinęs žmonių grupę dėl seksualinės orientacijos. Pats R. Šimaitis tvirtino, kad tai buvo meninis pasirodymas, pavadintas „Spalvos sušildo“.

Kaip informavo prokuratūra, pirmadienį priimtas sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą, nes nebuvo nustatyta, jog padaryta nusikalstama veika.

Prokuratūra pažymi, kad R. Šimaičiui gali būti taikoma administracinė atsakomybė už susirinkimų ir kitų renginių organizavimo reikalavimų pažeidimą, kuris užtraukia baudą nuo 30 iki 150 eurų.
Naujesnė Senesni