Teisme – E. Kvitkausko ieškinys dėl garbės ir orumo pažeidimo

Po viešojoje erdvėje pasirodžiusių teiginių apie grubų sporto žurnalisto Ervino Kvitkausko elgesį per Europos dailiojo čiuožimo čempionatą – ieškinys dėl garbės ir orumo: žurnalistas į teismą padavė renginio savanorę.

Asociatyvi Souvik Banerjee/„Unsplash“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl garbę ir orumą žeminančių bei neatitinkančių tikrovės duomenų paneigimo, rašoma teismo pranešime.

Civilinis ieškinys susijęs su Kaune vykusiu Europos dailiojo čiuožimo čempionatu, kurio metu kilo konfliktas tarp vieno iš renginio organizatorių Ervino Kvitkausko ir renginio savanorės Kajos Brilės.

Jarmo.net primena, kad sausio pradžioje socialiniame tinkle „Facebook“ išplito K. Brilės įrašas, kuriame ji pasakojo, kad savanoriaudama čempionate susidūrė su Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentu Vytautu Jasučiu ir E. Kvitkausku. Anot jos, E. Kvitkauskas ėmė elgtis agresyviai, įžeidinėti, kai ji paprašė netrukdyti darbui. Įrašo autorė taip pat nurodė dirbusi be sutarties, nes tokios niekas nesirengė sudaryti.

Ieškovas E. Kvitkauskas Kauno apylinkės teismo prašo pripažinti, kad atsakovė K. Brilė socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Feminizmas“ paskelbė įrašą, kuriame paskleidė tikrovės neatitinkančius duomenis, kurie žeminą jo garbę ir orumą. Vyras siekia, kad teismas K. Brilę įpareigotų paskelbti paneigimą, panaikinti tam tikrus išdėstytus teiginius bei priteistų visas turėtas bylinėjimosi išlaidas.

Teismo pranešime pažymima, kad K. Brilė su šiuo ieškiniu nesutinka, teismo prašo jį visiškai atmesti ir priteisti turėtas bylinėjimosi išlaidas.

Bylą nuspręsta nagrinėti paruošiamųjų dokumentų būdu. Trečiadienį buvo nustatytas 14 dienų terminas proceso šalims pateikti sekančius dokumentus, ieškovui – dubliką, atsakovei – tripliką.
Naujesnė Senesni