Po skandalingojo Raskevičiaus bučinio Kandrotas kreipėsi į teismą: prašo priteisti 100 eurų neturtinės žalos

Dienas kalėjime leidžiantis Antanas Kandrotas, geriau žinomas pravarde Celofanas, kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą su civiliniu ieškiniu prašydamas iš parlamentaro Tomo Vytauto Raskevičiaus, esą nederamai pabučiavusio jį per praėjusiais metais vykusias „Pride“ eitynes, priteisti 100 eurų neturtinės žalos ir bylinėjimosi išlaidas.

Antanas Kandrotas | Eglės Norvilytės nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip informuoja teismo atstovas Giedrius Janonis, teismas A. Kandroto civilinis ieškinys priimtas gegužės 23 d. Apie tai skelbia naujienų agentūra ELTA.

A. Kandroto-Celofano advokatas Erikas Rugienius patvirtino, kad ieškinio T. V. Raskevičiui pagrindą sudaro įvykis, kai Vilniuje, Katedros aikštėje, A. Kandrotas atsistojo šalia parlamentaro, o šis jį pabučiavo.

A. Kandrotas po praėjusių metų liepos mėnesį įvykusių „Pride“ eitynių kreipėsi į policiją prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl seksualinio priekabiavimo, tačiau pareigūnai jo nepradėjo.

E. Rugienius sakė, kad susiklosčius tokioms aplinkybėms neliko nieko kito, kaip tik savo teises ginti civiline tvarka. 

Advokatas teigė, kad ieškinyje pažymima, jog T. V. Raskevičiaus elgesys – netoleruotinas, nes galimai pažeidžia asmens apsisprendimo laisvę.

Komentuodamas, kodėl prašoma priteisti 100 eurų neturtinės žalos, teisininkas pabrėžė, kad svarbiausia ne ieškinio suma, o užkardyti politiko veiksmus ateityje.

Tuo metu parlamentaras T. V. Raskevičius situaciją pakomentavo „Facebook“ paskyroje.

„Su mestais kaltinimais nesutinku ir manau, kad ieškinys nepagrįstas“, – tikino jis.

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas bučinį vadino „draugišku“.

„Misteris Celofanas mane padavė į teismą dėl „Vilnius Pride 2023“ įvykusio draugiško mūsų bučinio.

Ponas Antanas teigia, kad tokiu veiksmu sutrikdžiau viešąją tvarką, geros moralės normas, o jis dėl tokio sutrikdymo patyrė fizinį skausmą, neigiamų išgyvenimų“, – patvirtino T. V. Raskevičius.

Politikas informavo, kad ieškinys bus nagrinėjamas Vilniaus miesto apylinkės teisme rugsėjo 20 d. 13 val.

Naujesnė Senesni