Platforma „X“ dėl mįslingų priežasčių ištrynė šimtus LGBTQ+ paskyrų

Socialinių tinklų rinkodaros agentūra „Pink Media“ paskelbė, kad tinkle „X“ (anksčiau vadintame „Twitter“) liepos 4 d. ryte buvo visam laikui sustabdytos visos daugiau nei 250 jos valdomų paskyrų. Agentūros pareiškimas sutampa su pranešimu apie šimtų paskyrų, kuriose buvo dalijamasi pozityviu turiniu apie LGBTQ+ bendruomenę, pašalinimą, taip pat beveik tūkstančio paskyrų, platinusių platformoje prorusiškus įrašus, panaikinimą.

Asociatyvi Fachrizal Maulana/„Unsplash“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Pink Media“ išplatintame pranešime teigiama, kad liepos 4 d. „visi mūsų „X“ profiliai buvo sustabdyti“ dėl to, nes buvo pažeistos „X“ gairės, tiesa, kurioms taisyklėms buvo nusižengta tiksliai, bendrovei nebuvo paaiškinta.

„Visi mūsų profiliai, įskaitant tuos, kurie buvo labiau orientuoti į verslą ir nepriklausė #ILoveGay tinklui, ir keli profiliai, kurie nebuvo naudojami daugelį metų – visi buvo sustabdyti tą pačią akimirką, o tai galima padaryti tik iš „X“ vidaus“, – teigiama „Pink Media“ pareiškime.

„Pink Media“ teigia, kad „kažkas iš „X“ vidaus įvykdė gerai suplanuotą ir iš anksto parengtą“ LGBTQ+ turiniu besidalijusių, 1 mln. sekėjų visame pasaulyje turėjusių profilių „X“ platformoje pašalinimą.

„Mums atsakymas akivaizdus: mes pasiekėme LGBTQ+ auditoriją visame pasaulyje, kurios nepavyko pasiekti taip plačiai kaip „Facebook“, „Instagram“, „Threads“ ar „TikTok“ platformose. Kiekviename profilyje buvo skleidžiamas turinys apie labai specifinius ir LGBTQ+ auditorijai įdomius aspektus tiek regioniniu, tiek teminiu požiūriu“, – dėstoma „Pink Media“ pareiškime.

Kaip rašo LGBTQ+ bendruomenės portalas Jungtinėse Valstijose lgbtqnation.com, jei „Pink Media“ paskyrų suspendavimas yra tyčinis išpuolis siekiant nutildyti LGBTQ+ žmones, tai nebūtų pirmas kartas, kai platforma „X“, vadovaujama Elono Musko, rengia homofobiškas iniciatyvas.

Nevyriausybinė žiniasklaidos monitoringo organizacija GLAAD, stebinti turinį apie LGBTQ+ asmenis viešojoje erdvėje, kasmet skelbiamoje socialinių tinklų saugos indekso ataskaitoje nurodė, kad platformoje „X“ ypač paplitusi neapykantą kurstanti kalba, nukreipta prieš LGBTQ+ bendruomenę.

„Žinoma, mes tikimės, kad mūsų #ILoveGay tinklas platformoje „X“ gali būti atkurtas, jog galėtume ir toliau stiprinti LGBTQ+ žmones. Taip pat laikas susitaikyti su faktu, kad šioje drąsių autokratų ir didžiųjų technologijų karalių eroje turėsime būti dar kūrybiškesni“, – tikina „Pink Media“.

Praėjusią savaitę JAV Teisingumo departamentas padėjo identifikuoti ir išjungti beveik tūkstantį paskyrų, tinkle „ X“ skelbusių prokremliškus įrašus, praneša „NBC News“.

Skelbiama, kad Rusijos valstybinis tinklas „RT News“ sukūrė dirbtiniu intelektu patobulintą botų fermą, kurią valdė Rusijos vyriausybės kontroliuojama Federalinė saugumo tarnyba, siekdama skleisti dezinformaciją ir sėti nesantaiką Jungtinėse Valstijose.
Naujesnė Senesni