Petras Gražulis prisijungė prie EP frakcijos, kurioje – kraštutinės dešinės partija „Alternatyva Vokietijai“

Homofobiškais akibrokštais Lietuvoje pagarsėjęs Petras Gražulis, išrinktas į Europos Parlamentą, jungiasi prie kraštutinių dešiniųjų partijų frakcijos „Suvenerių tautų Europa“, kurios nemažą dalį sudaro Vokietijos partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), taip pat gerai žinoma savo priešiškomis pažiūromis LGBTQ+ bendruomenės atžvilgiu.
 
Petras Gražulis | Lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip rašo portalas tagesschau.de, AfD delegacija naujajame EP nusprendė steigti jungtinę parlamentinę frakciją, susivienijusią su kitomis parlamento dešiniosiomis partijomis.

Frakciją turėtų sudaryti 25 parlamentarai, iš kurių – 14 iš AfD, iš 8 šalių.

AfD yra kaltinama ryšiais su nedemokratiniais Rusijos bei Kinijos režimais.  

„Gražulis Europos Parlamente įsėdo į vieną valtį su Rusijos pudeliu Vokietijoje Alternative für Deutschland, AfD“, – feisbuke konstatuoja Seimo narys, TS-LKD frakcijos Seime atstovas Matas Maldeikis.

Jis primena – AfD nariai buvo išmesti iš EP „Identiteto ir demokratijos“ frakcijos, kai partijos vadovybė įsipainiojo į skandalus dėl jos ryšių su Rusija ir Kinija.

„Kaip tik Petrui. Dabar Petras drąsiai galės ieškoti užtarėjų savo koldūnų stafilokokams ne tik Rusijoje, tačiau ir Kinijoje“, – kritiką žeria parlamentaras. 

Jarmo.net primena, kad P. Gražulis yra teisiamas dėl neapykantos kurstymo prieš LGBTQ+ bendruomenę. Šiuo metu byloje padaryta pertrauka. Kaip remdamasis BNS skelbia portalas lrt.lt, bylos nagrinėjimą ketinama tęsti rugsėjį. Iki to laiko prokuratūra įpareigota kreiptis į EP dėl P. Gražulio teisinės neliečiamybės panaikinimo, kad būtų galima jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

P. Gražulis kaltinamas tuo, kad 2022 metų gegužės 26 dieną po Seimo plenarinio posėdžio, kuriame parlamentarai svarstė Civilinės sąjungos įstatymo projektą, viešai išsakė žmonių grupę dėl jų seksualinės orientacijos niekinančius teiginius. P. Gražulis tą dieną, kai Seimas po pateikimo pritarė Civilinės sąjungos įstatymui, išėjo iš plenarinių posėdžių salės, sutiko kelis LGBTQ+ bendruomenės atstovus ir juos iškoneveikė: pavadino išsigimėliais, ligoniais, venerinių ligų platintojais, siūlė jiems gydytis. Nukentėjusiaisiais byloje pripažinti 5 asmenys. 

Partija AfD garsėja konservatyviu požiūriu į įvairius socialinius klausimus, įskaitant LGBTQ+ bendruomenės teises. Partijos programoje akcentuojamos tradicinės šeimos vertybės, grindžiamos heteroseksualia santuoka.

AfD priešinasi vienalyčių santuokų įteisinimui bei tos pačios lyties porų teisei įsivaikinti.

Šiai partijai priklausantys politikai dažnai kritikuoja LGBTQ+ lygiateisiškumą, vadindami tai grėsme tradicinei kultūrai ir socialinei tvarkai.

Partija kritikuojama žmogaus teisių organizacijų, kurios teigia, kad tokia retorika skatina diskriminaciją ir netoleranciją LGBTQ+ bendruomenės atžvilgiu.
Naujesnė Senesni