LGBTQ+ teisių aktyvistai kritikuoja D. Trumpo pasirinktą kandidatą į viceprezidentus

Pirmadienį, praėjus dviem dienoms po to, kai mitinge Pensilvanijoje išgyveno pasikėsinimą nužudyti, prezidento posto siekiantis Donaldas Trumpas paskelbė paskyręs savo kandidatą į viceprezidentus. Juo tapo Ohajo senatorius J. D. Vance'as, aršiai kritikuojamas LGBTQ+ teisių organizacijų, kurios šį politiką įvardija kaip keliantį grėsmę pastaruosius metus JAV padarytai pažangai.

Donaldas Trumpas ir J. D. Vance'as | „Instagram“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Prezidento Joe Bideno ir viceprezidentės Kamalos Harris rinkiminės kampanijos viena iš strategių Jen O'Malley Dillon pasmerkė J. D. Vance'o kandidatūrą.

„Donaldas Trumpas pasirinko J. D. Vance'ą kaip savo kandidatą, nes jis sausio 6 d. (kai bus patvirtinti 2024 m. prezidento rinkimų rezultatai, – jarmo.net) padarys tai, ko negalėtų Mike'as Pence'as: padarys viską, kad įgalintų D. Trumpą ir jo ekstremalią MAGA darbotvarkę, net jei tai reikš pažeisti įstatymus ir (jam) nesvarbu, ar Amerikos žmonėms nebus padaryta žala“, – tikino ji.

Žmogaus teisių kampanijos pirmininkė Kelley Robinson taip pat išreiškė susirūpinimą.

„Donaldas Trumpas daugelį metų tyčiojosi, o jo pasirinktas MAGA veikėjas J. D. Vance dar kartą primena, kad niekas nepasikeitė“, – tikino K. Robinson.

Ji pabrėžė kylančią grėsmę.

„Mes nesirenkame tik iš dviejų kandidatų. Renkamės iš dviejų fundamentaliai skirtingų Amerikos vizijų. Viena – su D. Trumpu ir MAGA „vyriškiu taip“ J. D. Vance'u prie vairo mūsų teisėms išgyvenant apgultį. Kita – su Joe Bideno ir Kamalos Harris lyderyste judant laisvės ir lygybės visiems link“, – akcentavo žmogaus teisių aktyvistė.

„Viskas pastatyta ant kortos, o kontrastas negali būti dar ryškesnis. Turime nugalėti D. Trumpą, J. D. Vance'ą ir jų keliamą chaosą bei susiskaldymą bei grąžinti Joe Bideną ir K. Harris į Baltuosius rūmus“, – pridūrė K. Robinson.

J. D. Vance'o pasiūlymai įstatymų leidybos procese liudija jo kraštutines dešiniąsias pažiūras bei veiksmus, nukreiptus į LGBTQ+ bendruomenės teises bei reprodukcines laisves, skelbia advocate.com

Kaip rašo šis portalas remdamasis GLAAD informacija, senatorius iš Ohajo anksčiau pateikė teisės aktą, kuriuo siekiama riboti translyčių asmenų sveikatos priežiūros paslaugas bei ketinama kriminalizuoti medicinos specialistų, vykdančių nepilnamečių lyties patvirtinimo priežiūrą, veiklą. Siūlomame įstatyme šios procedūros apibūdinamos kaip „siaubingos“ ir „negrįžtamos“.

J. D. Vance'as taip pat yra išreiškęs nepritarimą tos pačios lyties porų teisei į santuoką bei yra pareiškęs, kad balsuotų prieš Pagarbos santuokai įstatymą, užtikrinantį federalinę tos pačios lyties porų santuokos apsaugą.

Anot jo, diskusijos apie seksualinę orientaciją bei lytinę tapatybę seksualizuoja vaikus.

J. D. Vance'o biografijoje – ir pareiškimas, kad turinio apie LGBTQ+ bendruomenę cenzūravimas yra susijęs su „tėvų teisėmis“.

J. D. Vance'as žinomas ir kaip aršus abortų priešininkas. 

Ši politiko pozicija, nukreipta prieš LGBTQ+ bendruomenę ir moterų reprodukcines teises, sulaukė įvairių organizacijų ir aktyvistų kritikos.

Amerikos piliečių laisvių sąjungos teisininkas Chase Strangio anksčiau komentavo, kad J. D. Vance'o įstatymų leidybos iniciatyvos „ne tik pažeistų konstitucines teises, bet ir sukeltų realią grėsmę translyčių jaunuolių sveikatai ir gyvybei“.

Jam antrina ir kiti LGBTQ+ teisių aktyvistai, tokie kaip organizacijos „Equality Ohio“ vykdomoji direktorė Alana Jochum, teigdama, kad „J. D. Vance'o siūlomi įstatymai yra ne tik diskriminaciniai, bet ir nesuderinami su pagrindiniais žmogaus teisių bei moralės principais“.

„Mūsų rūpesčiai nėra „kultūrinio karo“ šou – jie yra pagrindiniai šių rinkimų klausimai. Tai laisvės, kurias visi amerikiečiai nori išsaugoti“, – komentuodama situaciją tikino GLAAD prezidentė Sarah Kate Ellis, pabrėžusi, kad svarbu identifikuoti anti-LGBTQ+ retoriką žiniasklaidoje bei politikų lūpose.
Naujesnė Senesni