LGBTQ+ bendruomenei priklausantys Kongreso nariai pasmerkė pasikėsinimą į D. Trumpą

LGBTQ+ bendruomenei priklausantys Kongreso nariai pasmerkė šeštadienį įvykusį pasikėsinimą į buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą, kurį surengė 20-metis šaulys Thomas Matthew Crooksas – registruotas respublikonas, prieš kelis metus paaukojęs 15 dolerių su demokratais siejamai organizacijai.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Batlerio mieste, Pensilvanijos valstijoje įvykęs pasikėsinimas, kurio metu Donaldui Trumpui kulka perskrodė ir sužalojo ausį, spėjo ne tik apaugti sąmokslo teorijomis, bet ir kelia politinį įsiūtį.

Demokratas, Atstovų rūmų narys Ritchie Torresas, kuris yra atvirai homoseksualus politikas, sukritikavo senatorių J. D. Vance'ą, pagrindinį pretendentą tapti viceprezidentu D. Trumpo laimėjimo prezidento rinkimuose atveju, po to, kai J. D. Vance'as apkaltino demokratus paskatinus šaulį veikti.

R. Torresas pavadino J. D. Vance'ą „iš esmės niekingu demagogu“.

„Yra politikų, kurie visada rinksis partiškumą, o ne valstybingumą, net kai dabar kilę sunkumai reikalauja susilaikyti nuo tokios partinės linijos“, – platformoje „X“ (anksčiau vadintoje „Twitter“) pareiškė jis.

R. Torresas taip pat rašė: „Demokratija neturi didesnio priešo už politinį smurtą. Jam nėra vietos Jungtinėse Amerikos Valstijose. Mes niekada neturime grįžti į politinių žmogžudysčių laikotarpį Amerikoje“.

Jis išreiškė nusivylimą, kad Slaptoji tarnyba nesugebėjo apsaugoti įvykio vietos dėl netoliese esančio pastato stogo, nuo kurio šaudė šaulys.

„Klausimai dėl šių saugumo spragų negali likti neatsakyti“, – tikino R. Torresas.



Štai kaip į žinią apie pasikėsinimą į D. Trumpą reagavo kiti LGBTQ+ bendruomenei priklausantys Kongreso nariai:

Senatorė Tammy Baldwin: „Tokio pobūdžio smurtas niekada netaps priimtinas – aš jį griežtai smerkiu. Mano mintys yra su prezidentu D. Trumpu ir jo šeima“.

Senatorė Kyrsten Sinema: „Smurtas, ypač politinis, yra visiškai nepriimtinas. Turime būti pilietinės demokratijos pavyzdžiu ir įsipareigoti laikytis vertybių, apibūdinančių mus kaip amerikiečius“.

Senatorė Laphonza Butler: „Mano mintys ir maldos yra su buvusiu prezidentu Trumpu ir jo šeima, taip pat su visais amerikiečiais, kurie dalyvavo mitinge. Neturime leisti, kad mūsų demokratijoje politinis smurtas taptų priimtinas“.

Atstovų rūmų narys Markas Pocanis: „Siaubinga. Smurtas niekada nepriimtinas. Mano mintys yra visiškai užvaldytos šio baisaus įvykio. Jei visi sušvelnintų savo politinę retoriką vienu ar dviem žingsniais, mums visiems taptų lengviau“.

Atstovų rūmų narys Markas Takano: „Esu pasibaisėjęs po pranešimų apie šaudynes Donaldo Trumpo mitinge ir griežtai smerkiu politinį smurtą“.

Atstovų rūmų narė Angie Craig: „Jungtinėse Valstijose politinis smurtas niekada nepriimtinas. Kas yra atsakingas už išpuolį prieš buvusį prezidentą Trumpą, turi būti laikomas atsakingas ir pagal įstatymą. Meldžiuosi už buvusio prezidento ir jo mitingo dalyvių saugumą. Mano širdis kartu su šeimomis žuvusiųjų ir sužeistųjų šeštadienį buvusio prezidento Donaldo Trumpo mitinge. Esu dėkinga, kad jis nebuvo rimčiau sužeistas. Bet koks politinis smurtas niekada nėra priimtinas“.

Atstovų rūmų narė Sharice Davids: „Išgąsdinus šūviams į buvusį prezidentą jaučiu palengvėjimą, kad jam viskas gerai. Politinis smurtas niekada nepriimtinas. Dėkoju slaptajai tarnybai ir teisėsaugai, kurie reagavo ir atlieka tyrimą“.

Atstovų rūmų narys Chrisas Pappas: „Politinis smurtas neturi vietos mūsų pilietiniame gyvenime ir mes turime jį griežtai pasmerkti. Aš galvoju apie buvusį prezidentą Trumpą, jo šeimą ir visus Butleryje, ir esu dėkingas Slaptajai tarnybai bei vietos teisėsaugai“.

Atstovų rūmų narė Becca Balint: „Esu sukrėsta, nuliūdusi ir labai susirūpinusi dėl smurto, kuris įvyko Trumpo mitinge. Aš vienareikšmiškai smerkiu bet kokį politinį smurtą. Mano mintys yra su aukomis ir jų šeimomis“.

Atstovų rūmų narys Robertas Garcia: „Ataka prieš buvusį prezidentą Trumpą – siaubinga. Mes visi turėtume griežtai pasmerkti šias šaudynes. Mūsų šalyje nėra vietos politiniam smurtui. Esu dėkingas už greitą Slaptosios tarnybos ir teisėsaugos reakciją“.

Ericas Sorensenas: „Esu labai susirūpinęs dėl incidento Pensilvanijoje, kuriame dalyvavo buvęs prezidentas D. Trumpas. Jungtinėse Amerikos Valstijose politinius nesutarimus visada turime išspręsti draugišku dialogu. Smerkiu bet kokį politinį smurtą ir linkiu buvusiam prezidentui bei visiems nukentėjusiems sveikti“.
Naujesnė Senesni