Kalifornijoje priėmus translyčius moksleivius saugantį įstatymą, E. Muskas ketina savo kompanijas perkelti į Teksasą

Kalifornijoje (JAV) patvirtinus įstatymą, draudžiantį mokykloms be leidimo atskleisti translyčių moksleivių lytinę tapatybę, milijardierius Elonas Muskas paskelbė apie savo valdomų kompanijų „SpaceX“ ir „X“ perkėlimą iš Kalifornijos į Teksasą, rašo lgbtqnation.com.

Sven Piper/„Unsplash“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Tai paskutinis lašas“, – antradienį platformoje „X“ rašė E. Muskas.

„Dėl šio ir daugelio kitų priimtų įstatymų, puolančių šeimas ir įmones, „SpaceX“ perkels savo būstinę iš Hawthorno Kalifornijoje į Starbasą Teksase“, – pridūrė jis.

Milijardierius įraše pabrėžė, kad dar prieš metus pareiškė įstatymą pasirašiusiam Kalifornijos gubernatoriui Gevinui Niusomui, kad tokio pobūdžio teisės aktai „privers šeimas ir įmones palikti Kaliforniją, kad jos galėtų apsaugoti savo vaikus“.

Įstatymo autorius Chrisas Wardas anksčiau teigė, kad šis projektas pasiūlytas dėl „politiškai motyvuotų“ išpuolių prieš LGBTQ+ jaunimą Kalifornijoje.

„Nors kai kurios mokyklos patvirtino politiką priverstinai atskleisti moksleivių lytinę tapatybę, šis įstatymas užtikrina, kad diskusijos apie tai liktų privačiu šeimos reikalu. Kaip tėvas raginu visus kitus tėvus kalbėtis su savo vaikais, klausytis jų ir besąlygiškai mylėti tokius, kokie jie yra“, – teigė jis.

Šių metų liepą paskelbtais duomenimis, E. Musko turtas vertinamas apie 247 mlrd. JAV dolerių.„Investopedia“ rašo, kad „SpaceX“ viešai neskelbia detalių finansinių duomenų, tačiau žinoma, kad  kompanijos vertė 2023 m. pabaigoje buvo vertinama apie 137 mlrd. JAV dolerių​.  Tuo metu E. Musko valdomo socialinio tinklo „X“ (anksčiau vadinto „Twitter“) vertė šiemet liepą siekia apie 12,3 milijardo JAV dolerių​.

Naujesnė Senesni