Jonas Valaitis. Tamsos pergalė prie Seimo

Šiandien homofobų būrelis protestuoja netoli Seimo. Kaip visada – už „tradicinę“ šeimą, kad ir ką tai reikštų.

„Facebook“ puslapio „Pavogtas Landsbergio šiferis“ nuotr.


Jonas Valaitis, jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Apie tai, kad vyks protestas prieš LGBTQ+ lygiateisiškumą, paskelbta iškart po vakarykštės žinios, jog Seime galimai bus svarstomas Civilinės sąjungos įstatymas. Paaiškėjo, kad dėl padarytų strateginių klaidų, dėl kurių užsiožiavo socialdemokratai, nebus. Bet netrukdykime faktais rengti homofobiško mitingo, kur plakatų daugiau nei susirinkusiųjų.

Žvelgiant į šiuos žmones, laikančius tiek mane, tiek kitus LGBTQ+ žmones mažiau žmonėmis, kyla kelios mintys.

Man labai gaila, kad šis Seimas yra toks draugiškas tai baubiančiai homofobų, maršistų, tradicionalistų gaujai, kuri įstatymus rašo už „visą tautą“.

Man labai gaila, kad politinėje sistemoje galių žaidimai svarbesni nei visų piliečių teisė į orumą.

Man labai gaila, kad nei prezidentas, nei Vyriausybė, nei pozicija, nei opozicija nesugeba tarpusavyje susitarti pagaliau, kad visos šeimos yra šeimos.

Man labai gaila, kaip tokios politinės jėgos kaip socialdemokratai manipuliuoja esama padėtimi ieškodamos dingsčių nepalaikyti vieno ar kito sprendimo, priartinančio LGBTQ+ žmones prie nors mažyčių lygiateisiškumo trupinių. Taip, trupinių, nes kitaip to įstatymo sudėties nepavadinsi.

Man labai gaila, kad laisviečiai ir visi kiti, kurie pažadėjo priimti partnerystę, neįdėjo pakankamai pastangų, jog šis klausimas būtų išspręstas anksčiau, o ne prieš rinkimus, kai įsivyrauja vis didesnė įtampa. Ne vienas analitikas ir žmogaus teisių ekspertas perspėjo – išspręsti šį klausimą antroje kadencijos pusėje bus dar sudėtingiau. Buvo atsakyta iš serijos „netrukdykite dirpti“.

Man labai gaila, kad liberalų tarpe yra atskirąją nuomonę nuo partijos programos turinčių veikėjų. Kodėl jūs skelbiatės liberaliais, kai esate tokie neliberalūs vienais pagrindinių žmogaus teisių klausimais?

Man labai gaila, kad premjerė ir konservatoriai niekam nieko nežadėjo.

Man labai gaila, kad prezidentas „tų žmonių“ klausimą irgi pavertė savo tradicionalistinės darbotvarkės dalimi užsitikrinant konservatyvių rinkėjų paramą.

Visos šios aplinkybės lemia tai, kad šiandien į protestėlį šalia Seimo prieš civilinę sąjungą, dėl kurios net nebus balsuojama, susirinkusieji gali švęsti tamsos pergalę. Ir tokių protestėlių bus dar ne vienas. Dar ne kartą LGBTQ+ žmonės susidurs su diskriminacine mūsų šalies politika. Dar ne kartą patirs neapykantos nusikaltimus, panašius į atvejį Vilniuje, kai užpuolikas vaikinų porai sakė, jog jiems neleidžiama eiti susikibus rankomis, nes Lietuvoje nepriimta partnerystė.

Belieka palinkėti progresyviems rinkėjams einant prie balsadėžių prisiminti visus tuos politikus, kuriems trumpalaikiai strateginiai žaidimai ir politinė nauda, įskaitant postus ministerijose bei komitetuose, yra svarbesni nei žmogaus teisės.

Rubrikoje „Pozicija“ skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni