Joe Bideno administracija nepritaria nepilnamečių lyties patvirtinimo operacijoms

JAV prezidento Joe Bideno administracija informavo nepritarianti tvarkai, pagal kurią būtų leidžiama lyties patvirtinimo operacijas atlikti ir nepilnamečiams asmenims.

Asociatyvi Karollyne Videira Hubert/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Tai yra labai asmeniškas sprendimas ir mes manome, kad šios operacijos turėtų būti atliekamos tik suaugusiems“, – leidiniui „The 19th“ teigė Baltųjų rūmų atstovas, patikinęs, kad Joe Bideno administracija ir toliau pasisako už tai, kad translyčiai nepilnamečiai gautų sveikatos priežiūros paslaugas, kuriomis patvirtinama jų lytis.

Šis pareiškimas paskelbtas po to, kai dienraštis „New York Times“ išspausdino straipsnį, kuriame teigiama, kad J. Bideno administracija, sveikatos apsaugos sekretoriaus padėjėjos admirolės Rachel Levine įsakymu, siekė, jog steigiant Pasaulio profesionalų asociaciją nebūtų taikomi amžiaus apribojimai translyčių asmenų sveikatos priežiūros klinikinėms gairėms.

Reaguodamas į šį straipsnį, Sveikatos ir žmogiškųjų paslaugų departamento (HHS) atstovas praėjusios savaitės pabaigoje kalbėjosi su „New York Times“, kad paaiškintų admirolės R. Levine susirašinėjimą el. paštu su kitais pareigūnais.

„Admirolė Levine pasidalijo savo nuomone su darbuotojais, kad siūlomo amžiaus, numatyto lyties keitimo operacijoms, nustatymas neparemtas mokslu ar tyrimais ir gali paskatinti išpuolius prieš translyčių asmenų bendruomenę“, – sakė HHS atstovas.
Naujesnė Senesni