JAV teisėjas sustabdė Joe Bideno kovą už translyčių amerikiečių teises sveikatos priežiūroje

JAV prezidento Joe Bideno administracija negali įgyvendinti naujų antidiskriminacinių teisės aktų translyčių amerikiečių sveikatos priežiūros srityje, trečiadienį nusprendė Misisipės federalinis teisėjas Louis Guirola, remdamasis neseniai priimtu Aukščiausiojo Teismo sprendimu, susilpninusiu federalinių agentūrų galią.

Asociatyvi Ani Kolleshi/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Anksčiau J. Bideno administracijai pavyko pasiekti, kad būtų priimti teisės aktai, kuriais siekiama užtikrinti, kad asmenys, besikreipiantys medicininės pagalbos, nebūtų diskriminuojami dėl lytinės tapatybės ar seksualinės orientacijos.

Metų pradžioje Sveikatos ir žmogiškųjų paslaugų departamentas (HHS) patvirtino teisės aktus, kuriais buvo siekiama uždrausti sveikatos priežiūros paslaugų teikėjams ir draudikams, gaunantiems federalinį finansavimą, diskriminuoti į juos besikreipiančius asmenis.

Tačiau HHS susidūrė su teisiniais iššūkiais: į teismą kreipęsi ieškovai, tarp kurių daugiausia – respublikonai, pareiškė, kad HHS, priėmęs tokius teisės aktus, viršijo savo įgaliojimus.

Teisėjas L. Guirola, sutikdamas su ieškovų argumentais, atkreipė dėmesį į praėjusią savaitę priimtą reikšmingą Aukščiausiojo Teismo sprendimą, kuriuo buvo panaikintas nutarimas, reikalaujantis, kad teismai gerbtų federalinių agentūrų patvirtintus reglamentus.

Teisininkė Lynn Fitch žiniasklaidai pareiškė: „Medicinos specialistai neturėtų būti verčiami atlikti lyties keitimo operacijų <...>, o ligoninėms neturėtų būti uždrausta turėti tik moterims skirtų patalpų“.

Reaguodama į vieną iš panašių ieškinių, nagrinėtų anksčiau Luizianoje, Žmogaus teisių kampanijos prezidentė Kelley Robinson pareiškė: „Kiekvienas žmogus nusipelno būti saugus. Kiekvienas jaunas žmogus nusipelno apsaugos nuo patyčių, vadinimo klaidinga lytimi ir piktnaudžiavimo“.

„Tai yra MAGA (nacionalistinio judėjimo JAV šalininkų, – jarmo.net) teatras, turintis pavojingą tikslą – į valstybės teisę įtraukti diskriminaciją“, – pridūrė ji.

Parengta pagal mississippitoday.org ir CNN informaciją
Naujesnė Senesni