JAV sporto žvaigždė „išėjo iš spintos“: atsiskleidus nuo pečių tartum nukrito didžiulis svoris

JAV sporto žvaigždė Trey Cunninghamas „išėjo iš spintos“ – atskleidė esąs homoseksualus, rašo „PinkNews“

Trey Cunninghamas | „Instagram“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

25-erių metų bėgikas emocingame interviu, publikuotame pirmadienį „The New York Times“, kalbėjo, kad pokalbis su tėvais, įvykęs prieš 5-erius metus, buvo vienas labiausiai bijotų žingsnių, kurį jis ryžosi žengti, tačiau dabar vaikinas dar kartą pasiryžęs tai padaryti, šįkart – viešai prieš visą pasaulį.

T. Cunninghamas pasakojo, kad „kaimiškas, gana konservatyvus ir religingas“ Vinfildo miestelis, kuriame jis užaugo, Alabamos valstijoje buvo tokia vieta, kur „nenorėjai mokykloje būti gėjumi“, ir pridūrė: „Turėjau tam tikrų lūkesčių apie tai, kaip atrodys mano gyvenimas, ir man prireikė šiek tiek laiko, kad pamąstyčiau, jog viskas bus šiek tiek kitaip“.

Pirmą kartą apie atsiskleidimą sportininkas tikino pagalvojęs studijuodamas koledže, tačiau tuo metu pritrūko drąsos.

„Reikėjo laiko, kad suprasčiau, jog tai padaryti teisinga“, – atvirame interviu dėstė jis.

Kalbėdamas su „The New York Times“, T. Cunningham dalijosi, kad jam svarbu ne tik neslėpti savo paties tapatybės, bet ir paskatinti kitus sportininkus jaustis laisvai.

„Sporto srityje yra daug queer žmonių, kurie nėra atsiskleidę, bet tai suprantama“, – tikino jis.

T. Cunninghamas sakė, kad spaudimas slėpti savo priklausymą LGBTQ+ bendruomenei trukdė jo įgūdžiams lenktyniauti, o atsiskleidus nuo jo pečių tartum nukrito didžiulis svoris.
Naujesnė Senesni