Vėl prisikalbėjo: Popiežius dar kartą pavartojo gėjus įžeidžiantį žargoną

Popiežius Pranciškus iš savo klaidos nepasimokė – Vatikanui apsiprašius už tai, kad prieš kurį laiką susitikdamas su dvasininkais pontifikas pavartojo gėjus įžeidžiantį terminą, antradienį (birželio 11 d.) jis ir vėl ištarė tą patį užgaulų žodį.

Popiežius Pranciškus | Nuotraukos šaltinis: instagram.com/franciscus/


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Remiantis LGBTQ+ portalo thepinknews.com informacija, Popiežius pavartojo vulgarų itališką žodį „frociaggine“, kuris suprantamas kaip itin įžeidus homoseksualių asmenų atžvilgiu.

Antradienį, kreipdamasis į Romos kunigus Saleziečių popiežiškajame universitete, pontifikas taip pat pasiūlė jauniems homoseksualiems vyrams vengti mokytis seminarijose, praneša ANSA.

Apie šią situaciją pasiteiravus Vatikano spaudos tarnybos, ši išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad Popiežius pabrėžia būtinybę priimti LGBTQ+ asmenis į bažnyčią, bet ne į seminarijas.

Jarmo.net primena, kad gegužę uždarame susitikime su Italijos vyskupais Popiežius pavartojo įžeidžiantį terminą homoseksualiems asmenims apibūdinti, o reaguodamas į kilusį pasipiktinimą, Vatikanas išplatino oficialų atsiprašymą pabrėždamas, kad pontifikas nenorėjo nieko įžeisti.
Naujesnė Senesni