Varšuvos LGBTQ+ eitynėse – patvirtinimas: Civilinės partnerystės įstatymas baigtas rengti ir laukia pritarimo Vyriausybėje

Praėjusį savaitgalį Lenkijoje, Varšuvoje vykusiose „Pride“ eitynėse susirinko daugiau nei 20 tūkst. dalyvių, tarp jų – ir 2 ministrai, praneša euronews.com

Asociatyvi Brian Jiz/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Vicepremjeras Krzysztofas ​​Gawkowskis, eitynių pradžioje kreipdamasis į dalyvius, pareiškė, kad jam didelė garbė globoti šį renginį.

Jis pažadėjo, kad Lenkijos Vyriausybė vykdys pažadą ginti LGBTQ+ bendruomenės teises, duotą po to, kai gruodį perėmė valdžią iš 8-erius metus valdžiusios Teisės ir teisingumo (PiS) partijos, kuri buvo paskelbusi kampaniją prieš vadinamąją „LGBT ideologiją“.

„Pasieksime tai, dėl ko kovojome 8-erius metus“, – sakė K. Gawkowskis, rašo notesfrompoland.com

Jis pridūrė, kad Vyriausybė pateiks įstatymus, kurie „visiems suteiks jausmą, kad valstybė rūpinasi, kad ji visiems lygi ir nieko neatstumia“.

Lygybės ministrė Katarzyna Kotula susirinkusiems žmonėms patvirtino, kad įstatymas, numatantis tos pačios lyties asmenų civilinę partnerystę, yra baigtas rengti ir laukia Vyriausybės pritarimo. 

Tačiau ji pažymėjo, kad šiuo klausimu vis dar „reikia diskusijų“ su koalicijos partneriais, ypač su centro dešiniąja Lenkijos liaudies partija (PSL).

Naujesnė Senesni