Sakartvelo parlamente pateiktas „LGBT propagandos“ draudimas

Sakartvelo parlamentas per pirmąjį svarstymą pritarė valdančiosios „Sakartvelo svajonės“ partijos pateiktam „LGBT propagandos“ draudimo įstatymo projektui, skelbia oc-media.org.

Asociatyvi Ilia Bronskiy/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Įstatymo pataisos trečiadienį buvo svarstomos plenariniame posėdyje, o balsavimas įvyko ketvirtadienį: paketą palaikė 78 parlamentarai, o prieš jį balsavusiųjų nebuvo.

Parlamento daugumos lyderis Mamuka Mdinaradze pasiūlė, kad balsavimas būtų surengtas kitą dieną po diskusijos, kad opozicija turėtų galimybę dalyvauti balsavime.

Dauguma opozicinių partijų boikotuoja parlamento posėdžius po to, kai valdančioji partija gegužę priėmė vadinamąjį užsienio agentų įstatymą.

Girchi – Naujojo politinio centro partijos atstovas Vakhtangas Megrelishvili kritikavo draudimą LGBTQ+ asmenims įsivaikinti ar globoti vaikus, teigdamas, kad neteisinga „atimti iš asmens teisę į tėvystę dėl seksualinės orientacijos“.

Reaguodama į tai, parlamento pirmininkas Shalva Papuashvili palygino neheteroseksualią seksualinę orientaciją su alkoholizmu, teigdamas, kad iš asmens, „turinčio polinkį į alkoholizmą“, taip pat būtų atimta teisė įsivaikinti ar globoti vaiką.

Pirmadienį liberalios Jungtinio nacionalinio judėjimo partijos atstovė parlamente Khatia Dekanoidze pareiškė, kad valdančioji partija išpūtė „LGBT propagandos“ problemą, kad atitrauktų dėmesį nuo kitų problemų ir „sustiprintų savo galią“.

„Piliečių ši problema nedomina. Niekas (regionuose) nekėlė klausimo, kas vyksta su LGBT propaganda“, – sakė K. Dekanoidze.

Parlamento pirmininkas S. Papuashvili planuoja tolesnius įstatymų pakeitimų svarstymus rudens sesijoje prieš visuotinius rinkimus, vyksiančius spalio 26 d.

Opozicinės partijos šių teisės aktų pateikimą vertina kaip bandymą pritraukti konservatorių rinkėjus balsus.
Naujesnė Senesni