Raskevičius apgailestauja, kad iki šiol nepavyko priimti partnerystės: „Aš susimoviau“

Šeštadienį Vilniuje įvykus „Pride“ eitynėms Žmogaus teisių komiteto Seime pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius išplatino pranešimą, kuriame pripažino nesėkmę įteisinant partnerystę Lietuvoje, ir atvirai prabilo apie sunkumus, su kuriais teko susidurti.

Tomas Vytautas Raskevičius | Žmogaus teisių organizacijos koalicijos/Jono Petronio nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Partnerystė nebuvo įteisinta per pirmąsias 100 dienų, kaip tikėjomės. Kaip mums žadėjo mūsų koalicijos partneriai konservatoriai ir liberalai. Partnerystė nebuvo įteisinta ir dar po metų, kai pati premjerė dievagojosi širdimi palaikanti mūsų bendruomenę, bet nieko negalinti padaryti dėl savo bendrapartiečių, kurie mūsų nekenčia. Partnerystė nebuvo įteisinta ir tada, kai turėjome susimažinti lūkesčius ir ją supaprastini iki Civilinės sąjungos projekto, nes 4 liberalams ir 7 socdemams, kurie savo programose rinkėjams žadėjo orų požiūrį į tos pačios lyties šeimas, vis tiek atrodė, kad prašome per daug teisių.

Taigi, brangieji, aš susimoviau. Padariau viską, ką galėjau. Bendražygiai man sakė, kad padariau netgi už tuos, kurie nedrįso patys. Bet susimoviau“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė politikas.

Tačiau kartu T. V.. Raskevičius pabrėžė nenuleisiantis rankų.

„Tačiau lygiai kaip ir Jūs, aš nenuleidau rankų. Juk mes esame tiesos pusėje“, – įsitikinęs jis.

T. V. Raskevičius taip pat pabrėžė, kad svarbu nesustoti kovoti už LGBTQ+ teises, nes kitos kadencijos Seimas gali siekti ne partnerystės įteisinimo, o elgtis priešingai – imti persekioti LGBTQ+ bendruomenę.

Jis taip pat išreiškė lūkestį, kad LGBTQ+ teisių padėtis gerės.

„Aš net neabejoju, kad vieną dieną Daukanto aikštėje, prie Prezidentūros plevėsuos LGBT vėliava, o pats Prezidentas nesigėdys pasirodyt mūsų gretose“, – viltį išreiškė Seimo narys.

Jarmo.net primena, kad šiuo metu Civilinės sąjungos įstatymo projektas Lietuvoje perėjo svarstymo stadiją, bet dar nebuvo galutinai priimtas. Projektas susidūrė su dideliu pasipriešinimu tiek iš opozicijos, tiek iš valdančiųjų gretų.

Prezidentas Gitanas Nausėda taip pat dar nėra priėmęs galutinio sprendimo dėl savo pozicijos šiuo klausimu ir teigė laukiantis Seimo apsisprendimo ir konkretaus įstatymo projekto pateikimo.

Civilinės sąjungos įstatymu būtų reglamentuojami tiek tos pačios, tiek skirtingų lyčių porų civiliniai santykiai, suteikiant jiems teisinę apsaugą ir pripažinimą. Šis įstatymo projektas – kompromisinis variantas, pateiktas po to, kai pirmieji bandymai įteisinti partnerystę Seime nepavyko​
Naujesnė Senesni