Populiarus video tinklaraštininkas apsilankė vienose mažiausių LGBTQ+ eitynių visoje Amerikoje: jos čia tokios mažos, kad tai beveik paslaptis

Penktadienį „Youtube“ platformoje pristatytas naujas 21 minutės trukmės video tinklaraštininko Chriso Stanley įrašas, kuriame akcentuojama LGBTQ+ žmonių drąsa mažame Vakarų Virdžinijos (JAV) miestelyje. Jaudinančiame ir labai asmeniškame dokumentiniame siužete 24-erių metų socialinių tinklų nuomonės formuotojas atvyksta į Morgantauną, kuriame gyvena 30 tūkst. gyventojų, kad užfiksuotų vieną iš mažesnių „Pride“ švenčių Amerikoje. Šiame įraše meistriškai pasakojama apie širdžiai mielą vietinių atkaklumą ir sielą draskančius iššūkius, su kuriais konservatyviame miestelyje susiduria LGBTQ+ bendruomenė. Apie tai rašo leidinys „The Advocate“.

Chris Stanley | Jarmo.net koliažas 


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Įsivaizduokite tokią mažą „Pride“ šventę, kad ji beveik prilygsta  paslapčiai“, – įžanginiame kadre svarsto C. Stanley, duodamas toną tyrinėjant intymias ir prasmingas „Pride“ eitynes Morgantaune. 

Birželio viduryje vykusią C. Stanley kelionę lėmė noras nušviesti LGBTQ+ žmonių, kurių likimas mažame Amerikos miestelyje dažnai pamirštamas, patirtis.

Vaizdo įrašo idėja užgimė tuomet, kai vaikinas socialiniuose tinkluose pasidalijo tuo, jog ieško mažiausio „Pride“ renginio šalyje.

„Pagalvojau, kad gal galiu pamėginti nufilmuoti dokumentinį filmuką, – sakė jis duodamas interviu „The Advocate“. – Šią idėją nešiojausi jau kurį laiką: norėjau patekti į mažiausias „Pride“ eitynes šalyje“. 

Gavęs gerbėjų rekomendacijų, jis pasirinko Morgantauną ir vos per dieną nufilmavo visą siužetą. 

Istoriją apie C. Stanley kelionę į Morgantauną žiūrėkite čia:

Dokumentinio vaizdo įrašo stiprybė – atviri interviu su vietiniais. 

Vaizdo įraše Dustin Blankenship iš netoliese esančio Granvilio papasakojo apie konservatyvią šio regiono prigimtį: „Kiekvienas Vakarų Virdžinijoje turi kaimyną gėjų, bet ne visi čia nori apie tai kalbėti“.

O štai Morgantaune gyvenantis Ash Orr apžvelgė pačio Morgantauno situaciją. 

„Pats miestas yra labai įtraukus queer ir trans bendruomenei. Turime daug teisės aktų, pavyzdžiui, nediskriminavimo potvarkį“, – aiškina A. Orr. 

Tačiau jo pasakojimas atskleidžia ir tai, kad dalis gyventojų išlieka netolerantiški LGBTQ+ bendruomenei. Tai atsiskleidžia ir tuo, kad miestelyje vis dar vykdomos vadinamosios konversijos terapijos.

„Konversijos terapijos išlieka žiauria praktika, vykdoma Vakarų Virdžinijoje ir kitose valstijose visoje šalyje“, – mintimis dalijasi A. Orr.

Morgantauno „Pride“ eitynės, kuriose išvažiuoja vos 12 automobilių, vaizduojamos su susižavėjimu ir melancholija. „Čia matyti beveik visos „Pride“ eitynės. Ten pat iki pat kvartalo galo“, – siužete pasakoja C. Stanley, pabrėždamas negausaus, bet reikšmingo renginio svarbą. 

C. Stanley, žinomas savo kuriamais vaizdo įrašais socialiniuose tinkluose, dažnai pasakoja apie keliones su 27-eriais metais vyresniu savo vaikinu Bretu LaBelle. Jų santykiai, užsimezgę COVID-19 pandemijos metu, tapo visuomenės susižavėjimo ir dėmesio objektu.
Naujesnė Senesni