Po vaivorykštės vėliava mojavusio vaikino konflikto su protestuotojais – ikiteisminis tyrimas

Praėjusį šeštadienį vykusiose eitynėse neapsieita be incidentų. Vienas jų nutiko Katedros aikštėje: mojuodamas vaivorykštės spalvų vėliavą vaikinas, kaip skelbia žiniasklaida, smogė kotu į veidą prieš eitynes protestavusiam asmeniui. Policija portalą jarmo.net informavo pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

Protestuotojas griebė už vaivorykštės vėliavos koto, o tuomet kilo susistumdymas | Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Dėl šio įvykio Katedros aikštėje Vilniaus m. trečiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. ( Viešosios tvarkos pažeidimas)“, – teigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja.

Įtarimai kol kas niekam nepareikšti

Portalas 15min.lt paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas incidentas. Skelbiama, kad vaizdo įrašą išplatino protestavę žmonės. Įraše matyti, kad susirinkę protestuotojai, nepritariantys LGBTQ+ eitynėms, rankose laiko plakatus, o prie jų priėjęs jaunuolis mojuoja vaivorykštės spalvų vėliava. Vienas protestuotojų prisiartino prie vaikino ir griebė už vėliavos koto, tuomet ir kilo susitumdymas. Vyriškis po smūgio krito ant žemės.

Daivos Narkevičiūtės vaizdo įrašas:



Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Jarmo.net anksčiau rašė, kad eitynėse iš viso buvo sukaikyti 4 asmenys. Dalis jų buvo neblaivūs, kabinėjosi prie praeivių. Jiems surašyti prokolai, patvirtino J. Samorokovskaja. „Taip pat pradėta viena administracinė teisena ir atliekamas vienas ikiteisminis tyrimas. Taip pat sprendžiamas klausimas dėl dar vieno ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, – pirmadienį tikino policijos atstovė.

J. Samorokovskaja taip pat patvirtino, kad atliekamas ikiteisminis tyrimas ir dėl vaivorykštės veliavos sudeginimo. Jarmo.net duomenimis, policija dėl šio įvykio apklausė nuolatinį protesto akcijų dalyvį Raimondą Šimaitį. Šis tyrimas atliekamas dėl neapykantos kurstymo.
Naujesnė Senesni