Petras Gražulis reikalauja, kad Lietuva pasitrauktų iš Eurovizijos: visur įžvelgia „LGBTQ+ propagandą“

Skandalingais ir įžeidžiais pasisakymais LGBTQ+ bendruomenės atžvilgiu pagarsėjęs Petras Gražulis šįkart nusitaikė į „Euroviziją“ – inicijavo peticiją, kurioje reikalaujama, kad Lietuva pasitrauktų iš šio dainų konkurso, nes esą jame skleidžiama tariama „LGBTQ+ propaganda“.

Petras Gražulis | Viktorijos Chornos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Mielieji, negalima nereaguoti į Jūsų prašymus ką nors daryti su Eurovizija. Todėl inicijavau peticiją dėl Lietuvos pasitraukimo iš šio renginio. Joje siūlau pasitraukti iš šio jau senai nebe dainų konkurso, kuris mums kainuoja šimtus tūkstančių. O atlikusias lėšas skirti šeimų renginiams! Iš Eurovizijos jau pasitraukė Turkija, Vengrija, iniciatyva yra ir Latvijoje! Kviečiu visus pasirašyti. Peticiją įteiksime Seimui, vyriausybei ir prezidentūrai“, – rašo politikas savo „Facebook“ paskyroje.

Peticija, pasirodžiusią portale peticijos.lt, ketvirtadienio vakarą buvo surinkusi 1828 parašus.

Pačioje peticijoje teigiama, kad Eurovizija yra tapusi „LGBTQ+ propagandos“ įrankiu. Esą konkurse „vertinamos ne dainos ar atlikėjų gabumai, bet seksualinių iškrypimų demonstracijos ir jų šou elementai. Satanizmo seansai, homoseksualų, transeksualų, belyčių ir panašių asmenų paradai tapo Eurovizijos varikliu, kurį akivaizdžiai remia šalių selektyviai sudarytos komisijos“.

„Tenka konstatuoti, kad šis konkursas tapo LGBT politiniu įrankiu skleisti žalingą Lietuvai ideologiją“, – priduriama peticijoje.

Į Europos parlamentą išrinktas P. Gražulis siūlo lėšas, skiriamas Eurovizijai, nukreipti į šeimos renginius ir „tradicinių vertybių puoselėjimą“.

Trauktis neketina

LRT, kasmet transliuojanti šį dainų konkursą, nesiruošia trauktis iš Eurovizijos, portalą tv3.lt informavo Miglė Savickaitė

Anot jos, šiais metais dainų konkurso finalą LRT televizijoje stebėjo 893 tūkst. žiūrovų, portale lrt.lt – 120 tūkst. lankytojų.

„Visuomeninio transliuotojo misija – telkti ir ugdyti visuomenę pristatant įvairius projektus bei iniciatyvas. „Eurovizijos“ konkursas kasmet ne tik įtraukia tūkstančius žmonių, bet ir vienija – šiais metais prie Silvester Belt palaikymo kampanijos „Mes norim šokt!“ prisidėjo keli tūkstančiai žmonių, aktyviai suvieniję jėgas palaikymo šokiui, ankstesniais metais Lietuvos gyventojai jungėsi prie akcijų „Pridainuojan Europą“, „Geltona banga“ ir kitų“, – tv3.lt komentavo M. Savickaitė.

Varsto teismo duris

Jarmo.net primena, kad LGBTQ+ bendruomenės lygiateisiškumui prieštaraujantis P. Gražulis šiuo metu teisiamas dėl neapykantos kurstymo prieš žmonių grupę, skiriamą seksualinės orientacijos pagrindu.

Bylos svarstymas vyksta Vilniaus apygardos teisme. Prokuratūra P. Gražulį kaltina tuo, kad 2022 metų gegužės 26 dieną po Seimo posėdžio, kuriame svarstytas Civilinės sąjungos įstatymo projektas, viešai išsakė žmones dėl jų seksualinės orientacijos menkinančius.

Žurnalistai užfiksavo, kad P. Gražulis, išėjęs iš plenarinių posėdžių salės, pamatė kelis LGBTQ bendruomenės atstovus ir juos iškoneveikė: pavadino išsigimėliais, venerinių ligų platintojais.

Savo kaltės politikas nepripažįsta. Nukentėjusiaisiais šioje byloje pripažinti 5 asmenys.

Seimas praėjusiais metais panaikino P. Gražulio mandatą už priesaikos sulaužymą ir Konstitucijos pažeidimą, mat politikas viename posėdžių prabalsavo už kitą Seimo narį Liną Jonauską. 

P. Gražuliui 10 metų uždrausta kandidatuoti į Seimą. 
Naujesnė Senesni