Iškrypėliu Raskevičių pavadinęs Ąžuolas pažeidė etiką

Seimo nario, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nario Valiaus Ąžuolo pasisakymai apie Tomą Vytautą Raskevičiųyra yra nesuderinami su Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintu pagarbos žmogui ir valstybei principu, nusprendė Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

Valius Ąžuolas | Džojos Gundos Barysaitės nuotr.

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Ketvirtadienį T. V. Raskevičius pranešė, kad dėl V. Ąžuolo dar kovo mėnesį išsakytų teiginių  kreipėsi į etikos sargus.

Kovo 27 d. LRT laidoje „Lietuva kalba“ Seimo narys V. Ąžuolas pareiškė: „Tas lyties <...> jautimasis, kad esi kitoks, mes tą turime net Seime. Yra kolega, kuris pareiškė „Aš noriu būt moterų grupėj.“ Moterys sako „ne, mes tavęs nepriimsim.“ Tada jis kreipėsi į valdybą: „Jūs mane prievarta turit įrašyt į moterų grupę.“ Tai kodėl vienas vyras, kuris kažkokių iškrypimų turi, pažeidžia visos moterų grupės teises.“

T. V. Raskevičius ketvirtadienį pareiškė, kad jokių konfliktų su Laikinosios moterų grupės narėmis nėra kilę

„Taip pat noriu pasakyti, kad nesu iškrypėlis. Dabartinės lietuvių kalbos žodynas žodį iškrypėlis aiškina taip: menkinančia prasme tai reiškia žmogų, kuris yra iškrypęs, išsigimėlis. Neturiu jokių abejonių nei dėl savo lyties, nei dėl seksualinės orientacijos. Manau, kad tikrieji Seimo iškrypėliai yra tie, kurie pagrindiniu savo vyriškumo įrodymu laiko agresiją, kitų žeminimą ir įžeidinėjimą“, – įsitikinęs politikas.

„Dėl šių Seimo nario Valiaus Ąžuolo pasisakymų kreipiausi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją. Komisija, vadovaudamasi Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatomis, nusprendė, kad Seimo nario Valiaus Ąžuolo pasisakymai mano atžvilgiu yra nesuderinami su Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintu pagarbos žmogui ir valstybei principu“, – informavo T. V. Raskevičius. 

Jarmo.net mėgino susisiekti su V. Ąžuolu komentaro, tačiau nei į telefono skambučius, nei į elektroninius laiškus politikas neatsakė. 
Naujesnė Senesni