Dėl eurokomisaro kandidatūros I. Šimonytė neigia patirianti spaudimą, kad konservatoriai palaikytų civilinę sąjungą: „Manęs niekas ir niekada nešantažavo“

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė neigia kalbas, kad koalicijos partneriai dėl eurokomisaro kandidatūros spaudžia ar kaip nors kitaip šantažuoja konservatorius palaikyti Civilinės sąjungos įstatymą.

Ingrida Šimonytė | Lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Manęs niekas ir niekada nešantažavo“, – ketvirtadienį komentuodama situaciją žiniasklaidai teigė Vyriausybės vadovė, turėsianti pateikti prezidentui ir Seimui Lietuvos kandidatą į eurokomisarus.

Naujojo eurokomisaro skyrimo procese linksniuojama konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio pavardė. Tačiau kalbama, kad gali būti, jog nei šios, nei kokio kito Vyriausybės nario kandidatūros nepalaikys Laisvės partija, jeigu konservatorių tarpe neatsiras daugiau palaikymo civilinei sąjungai.

Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė, ketvirtadienį žurnalistų paklausta, ar laisviečiai nepritars eurokomisaro kandidatūrai, jeigu konservatoriai nesugebės surinkti daugiau balsų Civilinei sąjungai paremti, tikino negalinti paneigti, kad Laisvės „frakcijai palaikyti kandidatūrą bet kokią būtų daugiau argumentų, jeigu koalicijos partneriai parodytų daugiau paramos“ laisviečių programinėms nuostatoms, šiuo atveju – Civilinės sąjungos įstatymui.

Tačiau premjerė I. Šimonytė teigė nesijaučianti spaudžiama. 

„Bandau žiūrėti, ar esu kur nors nuspausta, nesu nuspausta. Jūs mano nuomonę apie civilinę sąjungą puikiai žinote – aš esu tas žmogus, kuris pasisako už tai, kad tas įstatymas būtų priimtas ir, pageidautina, kuo greičiau. 

Taip, apmaudau man, kad iš dalies ir dėl mano bendruomenės narių nepritarimo to nepavyksta padaryti, bet, mano supratimu, tai yra visiškai nesusiję klausimai: yra Europos Komisija, nėra Europos Komisijos, tikslas, kad šitas įstatymas būtų priimtas, yra tų žmonių, kurie jį palaiko, bendras, ir iš visų partijų, kokių, ar opozicijos partijų, nes ten taip pat yra žmonių, kurie tai palaiko. 

Ir aš visiškai tų klausimų nesieju, ir, kaip ir sakiau, dėsiu visas savo pastangas, kad šitas įstatymas anksčiau ar vėliau būtų priimtas“, – sakė ministrė pirmininkė. 

Apie eurokomisaro kandidatūrą buvo diskutuojama ketvirtadienio rytą koalicinės tarybos posėdyje. Nors viešojoje erdvėje įvardijama G. Landsbergio kandidatūra, tačiau, kaip informavo I. Šimonytė, posėdyje apie pavardes nebuvo kalbama. 
Naujesnė Senesni